SPli Kılıç: 2015 Bütçesi Yamalı Bohçaya Benziyor

SP'li Kılıç: ''2015 Bütçesi Yamalı Bohçaya Benziyor''

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, 2015 bütçesinin 54 milyar faiz ve 21 milyarlık açık ile yeni zam ve vergiler üzerine oluşturulmuş yamalı bir bohçaya benzediğini söyledi.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, 2015 bütçesinin 54 milyar faiz ve 21 milyarlık açık ile yeni zam ve vergiler üzerine oluşturulmuş yamalı bir bohçaya benzediğini söyledi.

Partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendiren Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomik Yapısal Dönüşüm Paketinin ikincisini açıkladığını, hedeflerin tutturulup, beklentilerin gerçekleştirilmesini temenni ettiklerini kaydetti. SP’li Kılıç, bugüne kadar 12 yıllık uygulamaların ve 2015 bütçesinin ise açıklanan Yapısal Dönüşüm Paketini teyit etmediğini savundu. Paketteki yurt içi tasarrufların artırılması ve israfın önlenmesi maddelerine değinen Şerafettin Kılıç, “İyi de sormazlar mı, dün neden tasarruf etmedin, dün neden israfı önlemedin diye. Ekonomi Bakanlığı geçen günlerde sadece 2014 yılında araç kiralama ve sürücü hizmeti karşılığı 1 milyon 408 bin TL harcadığını açıkladı. Sadece Avrupa Birliği Bakanlığı, araç ve bina kirası için 16 Milyon TL harcandığını açıkladı. Hükümet 12 yılda sadece araç kirası ve bina kirası için ne ödedi ve kimlere ödendi acaba? Soruyorum, bunun hesabını kim verecek? İsraf yapılmıştır, şimdi bunu önlemek için tedbirler alıyoruz deyip geçiştirecek miyiz?” dedi.

2014 yılı ihracat ve ithalat hedeflerinin beklentilerin aksi yönünde gerçekleştiğini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu: “Bunlara bağlı olarak cari açıkta da memnuniyet verici bir azalma söz konusu olamıyor. İşsizlik oranı çift haneli rakamlara çıktı. Enflasyon oranı yine çift haneli rakamlara doğru ilerliyor. Ama 2015 yılı bütçesinde işsizliğin azaltılmasına yönelik, memurun, emeklinin refah artışına yönelik, tarımın, üretimin teşvikine yönelik yeterli tedbirlerin alınmadığı görülmektedir.”

Saadet Partisi olarak hükümete yönelik uyarı ve önerilerini de açıklayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faiz politikası terk edilmelidir. Borçlanma politikası terk edilmelidir. Üretim ve istihdam desteklenmelidir. Teşvik sistemi yeniden düzenlenmeli, üretim ve istihdamın artışına yönelik tedbirler acilen alınmalı, asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Elbette tasarrufu teşvik ve israfın önlenmesi esas olmalı, ancak bu lafta kalmamalıdır. Hayvancılık, et ve süt ürünleri üretimi teşvik edilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.