Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri kan bağışladı

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri kan bağışladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri kış sezonunda artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundular.Spor Bilimleri F...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri kış sezonunda artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundular.

Spor Bilimleri Fakültesi girişinde Türk Kızılay ekipleri tarafından öğle saatlerinde başlayan kan alımı akşam saatlerine kadar devam etti. Öğrencilerin ve öğretim üyeleri tarafından kan bağışına yoğun ilgi gösterilirken, Türk Kızılay yetkilileri kan bağışı yapmak isteyen tüm kurum ve STK’ların taleplerini yerinde değerlendirdiklerini açıkladılar.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu belirterek, “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Türk Kızılay’ının kan ihtiyacının karışlanmasına yönelik başlattığı kan bağışı kampanyasına bünyemizdeki öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Bize ihtiyaç olmayan kan bir başka vatandaşımıza ihtiyaç olabiliyor. Amacımız hem bu bilinci oluşturmak, hem de Üniversitemiz bünyesindeki diğer fakülte ve Yüksek okullara ön ayak olmak. Kan vermeye müsait olan her vatandaşımız erkekler iki ayda bir, kadınlar da üç ayda bir kan verebilir. Kan vermek sağlık açısından da önemlidir, çünkü vücudumuzdaki kanın yenilenmesini sağlıyor. Spor Bilimleri Fakültemizin öğretim üyelerine ve öğrencilerimize bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.