Stajyer Öğrencilere İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Stajyer Öğrencilere İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

ADÜ’de staj yapmak üzere başvurusu kabul edilen öğrencilere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında verilmesi zorunlu olan “İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)” eğitimleri verildi.İSG eğitimle...

ADÜ’de staj yapmak üzere başvurusu kabul edilen öğrencilere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında verilmesi zorunlu olan “İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)” eğitimleri verildi.

İSG eğitimleri, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda 620 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. ADÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen etkinliklerde İSG uzmanları ve işyeri hekimleri tarafından verilen eğitimlerin akabinde stajyer öğrencilerin işe başlama muayeneleri gerçekleştirildi. 6331 sayılı Kanuna istinaden ADÜ çalışanı statüsü kazanan öğrencilerin, bu etkinliklerle güvenli ve sağlıklı bir şekilde işe başlaması sağlandı.

Adnan Menderes Üniversitesi’nde staj yapmak üzere başvuran binin üzerindeki öğrenci için düzenlenen İSG Eğitim ve İşe Başlama Muayeneleri’nin ilki gerçekleşirken, bundan sonra yapılması planlanan diğer eğitimler ve muayeneler için hazırlıklar devam ediyor. Eğitim ve İşe Başlama Muayeneleri 11 - 12 Temmuz 2016, 25 - 26 Temmuz 2016, 8 - 9 Ağustos 2016 tarihlerinde de tekrarlanacak. Bu eğitim ve muayeneler sayesinde, Üniversitemizde staj yapmak üzere başvuran öğrencilerin, hem İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bilinçlendirilmeleri hem de kendileri için en uygun görevlere yönlendirilmeleri sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.