Şu Korelilerin yaptığı işe bak!

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için İstanbul’a gelen Kore heyeti, Büyükçekmece’de yaşayan Kore gazileri Yaşar Erkanlı ve Ahmet Özkan’ı evlerinde ziyaret ettiler.

Kore'de savaşan Türk askerlerine büyük saygı ve minnet duyduklarını ifade eden Oh Seoggyo başkanlığındaki Cheonan Belediyesi heyeti; “Kore'nin özgürlüğü ve demokrasisi için savaşan Türk askerlerine minnet borçluyuz. Kore ile Türkiye'nin tarihten gelen bu güçlü bağı bundan sonraki kuşaklar arasında da geliştirilerek sürdürülecektir” diyerek, Kore gazisine saygı için önünde yere eğilmesi gözleri yaşarttı.kore-487.jpg

Bir ülkenin, milletin kutsalları vardır. Dili, dini, bayrağı, marşı ve tabii ki kurtuluş destanı varsa onun mimarı. Bizim de Atatürkümüz, milli değerimiz, kutsalımız…

Koreliler, Kore'nin özgürlüğü ve demokrasisi için savaşan Türk askerlerine saygı için önünde yere eğilirken; yokluk, yoksulluk içinde başlattığı, halkı inandırarak yükselttiği mücadele ve ardından kazanılan zaferle ezilen milletlere örnek olmuş, yol açmış bir lidere yapılan saygısızlığı asla kabul etmiyorum.

Yapmış olduğum kısa bir araştırma, Atatürk'ün heykellerine yönelik son yıllarda gerçekleşen saygısızlıkları açıkça ortaya koyuyor.
    
Gazetelerden derlediğim birkaç haberi sizle paylaşıyorum...

ataturk-7.jpg“Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde, seyyar satıcılık yapan Mehmet Malbora, ’Dinimizde putperestliğe yer yoktur’ diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline elindeki tahra ile zarar vermeye kalkıştı. Saldırgan, heykelin yakınındaki İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan çıkan askerler tarafından etkisiz hale getirilerek, polislere teslim edildi.”(30 Temmuz 2017).

“Rize yeni meydan projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı üstlenilen ve 9 milyon 438 bin liraya mal olacak ‘15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin en büyük tartışma konusu olan Atatürk Heykeli kaldırıldı” (21 Aralık 2016).

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Atatürk Anıtı ve çevresinin kuş pislikleri, plastik su kapları, ekmek kırıntıları ve çöplerle çevrili olduğunu belirterek, bakım ve onarımdan sorumlu kurumları göreve davet etti” (21 Ekim 2016).

 

 

ataturk-3.jpg“Bu yıl 36'ncısı yapılacak olan Kafkasör, Kültür Turizm ve Sanat Festivali açılış programında bir skandal yaşandı. Atatürk Anıtı'na çelenkten önce 2 boğa maketi konulması tartışmaya neden oldu” (8 Temmuz 2016).

 

 

ataturk-4-001.jpg“Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tanıtım ve reklam faaliyetleri kapsamında şehir merkezinde bulunan birçok noktada otobüs duraklarındaki raketlere reklam verdi. Cumhuriyet Meydanı fotoğrafının kullandığı reklam çalışmasında, atlı Atatürk heykelinin üzeri Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin logosuyla tamamen kapatıldı” (25 Mart 2015).

 “İstanbul Sarayburnu'nda Türkiye'de ilk yapılan Atatürk heykeli hâlâ perdelerle çevrili bulunuyor” (18 Eylül 2015).

“Felahiye Cumhuriyet Meydanı'ndaki parka yaklaşık 4 yıl önce dönemin Belediye Başkanı CHP'li İsmet Gürsel Kısır tarafından yaptırılan Atatürk'ün at üzerindeki heykeli, mevcut Felahiye Belediyesi'nin meydan düzenleme çalışmaları kapsamında söküldü. Heykelin, belediye hizmet binasının arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerde atıl vaziyette durmasına vatandaşlar tepki gösterdi” (30 Ağustos 2015).

“Ankara'da dün gece gerçekleşen olayda kimliği belirsiz kişiler Atatürk Heykeli'ni yakmaya çalıştı” (23 Nisan 2014).

“Taksim Meydanı'nda, elinde BDP bayrağıyla Atatürk Anıtı'na tırmanan bir genç, Atatürk heykelinin kafasına bastı” (1 Mayıs 2011).

“Terör örgütü yanlıları Diyarbakır'da Atatürk heykelini ateşe verdiler” (8 Ocak 2011).

“Ata'ya büyük saygısızlık. Diyarbakır'da Atatürk heykelini çekiçle kırdılar” (25 Aralık 2007).

***
Düşündünüz mü neden hep saygısızlığa ve hatta saldırıya uğrayan heykeller Atatürk heykelleri?

Cevap net.

Çünkü bu çağda da çözüm Atatürk...

O yüzden;

Atatürk’ü kimse yok edemez…

Heykellerine saldırarak yeri doldurulamaz…

Atatürk, hepimizin onuru, gururu, kıvancı…

Ona gelen her saldırı, sana, bana, hepimize…

Televizyon ve gazetelerde hakaretler savrulan, özel hayatına ve ailesine dil uzatılan, heykellerine saldırılan bizim liderimiz…

Bu ülkenin kurucusu…

Nasıl ki Cumhurbaşkanına hakaret edilmemeliyse, liderimize de hakaret edilemez…

Edilmemeli…

Ettirilmemeli…

Birliğimiz, dirliğimiz ve aydınlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçluyuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.