Sultanbeylili Gençler ‘yanıbaşımızdaki Yaşam’ Projesi İle Doğayı Farketti

Sultanbeylili Gençler ‘yanıbaşımızdaki Yaşam’ Projesi İle Doğayı Farketti

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve gençlerin doğa ile iç içe olmasına imkan tanıyan ‘Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi’ muhteşem bir resim sergisi ile final yaptı. Ümraniye Kent Ormanları’nda bir hafta boy...

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve gençlerin doğa ile iç içe olmasına imkan tanıyan ‘Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi’ muhteşem bir resim sergisi ile final yaptı. Ümraniye Kent Ormanları’nda bir hafta boyunca kamp yapan çocuklar,  çizdikleri bitki ve hayvanların resimlerini projenin finalinde sergiledi.

Sultanbeyli Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu iş birliği ile ortaya çıkan ‘Yanıbaşımızdaki Yaşam Projesi ‘ muhteşem resimlerin ve fotoğrafların sergilendiği ‘Yanıbaşımızdaki Yaşam’ konulu resim ve fotoğraf sergisi ile final yaptı. Çocukların kamp boyunca doğada gördükleri bitki ve hayvanların resimlerinden oluşan sergiye ilgi yoğun oldu. Sultanbeyli Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergiye, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere , Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Sergi sonrası ise protokol üyeleri, kampa katılan öğrenciler ve öğrenci velileri konferans salonuna geçerek çocukların kamp sürecinde yaptıkları gezi ve etkinliklerin sunumunu izlediler.

“BU PROJE YENİ UFUKLAR AÇACAK”

Projenin çocuklar için çok önemli olduğunu belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “İnsan hayatı gibi her projenin başlangıcı var ve bir de birimi var. Şuan o noktadayız. Bu proje bizlere yeni ufuklar ve yeni projeler açacaktır. İnşallah yeni projelerde sizlerle birlikte daha güzel işler yapacağız. Bu projede sizler özel seçildiniz. Sizler Sultanbeyli’de 73 bin öğrenci arasından seçildiniz ve bu projeye katıldınız. Şimdi sizler Sultanbeyli’nin gönüllü çevre dostu, yeşili seven, doğayı koruyan, ormanlara gözü gibi bakan 160 kardeşimiz oldunuz. Bu 160 kişi 6 gün içerisinde kıymetli hocalarımızdan, kıymetli yöneticilerimizden almış oldukları eğitimle Sultanbeyli’deki tüm öğrencileri değiştirebilecek bir potansiyeliniz var. Eğer biz bu potansiyeli sizlere fark ettirebildiyesek ne mutlu bize. İnşallah sizler edindiğiniz bu tecrübeyi arkadaşlarınızla paylaşırsınız” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

Projeden çok memnun kaldığını belirten Yunus Emre Onay, “Belediyemizin yapmış olduğu Ümraniye kent orman gezisinde hep beraber kamp yaptık. Orada çeşitli etkinliklerde bulunduk. Kampta gece nöbetleri tuttuk. Ata bindik, çeşitlik geziler yaptık. Orada gördüğümüz çeşitli hayvanların, değişik böcek ve bitki türlerini fotoğrafladık ve burada da sergiliyoruz. Bence çok güzel bir etkinlik oldu. Çok faydalı oldu bizim için. Ağaç türleriniz, böcekleri, çiçekleri daha yakından tanımaya başladım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.