Sürdürülebilir Bir Bodrum Ve Turizm İçin Sanata Desteğe Devam

Sürdürülebilir Bir Bodrum Ve Turizm İçin Sanata Desteğe Devam

BodrumArt Bodrum Sanat ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, Bodrum’da düzenlenecek olan sanatsal faaliyetler ve sanatın çok daha geniş kitlelere sunulması konularında fikir alışverişinde bulundu.

- BodrumArt Bodrum Sanat ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek, Bodrum’da düzenlenecek olan sanatsal faaliyetler ve sanatın çok daha geniş kitlelere sunulması konularında fikir alışverişinde bulundu.

Bodrum’da sanatsal faaliyetleri çeşitlendirecek projeler üretmek üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret eden BodrumArt Bodrum Sanat ve Kültür Derneği, hazırlamış oldukları projeleri hakkında Başkan’a bilgi verdi. Ziyarete BodrumArt Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Yüksel Güner ile derneğin eş başkanı İnci Yörükoğlu, GÖRSAV (Görsel Sanatlar Vakfı) Başkanı Vedat Köle, GÖRSAV Yönetim Kurulu Üyesi Turan Gültürk ile BodrumArt dernek üyeleri katıldı.

BodrumArt Derneği Başkanı Yüksel Güner ziyarette İstanbul CKM’de (Caddebostan Kültür Merkezi) açılan BodrumArt sanatçılarının eserlerinin yer aldığı karma serginin de katalog CD’lerini Başkan Kocadon’a takdim etti. Güner ayrıca Bodrum Belediye Başkanı’ndan Bodrum’da yapmış oldukları sanatsal faaliyetleri en iyi ortamda sürdürebilmeleri için yer konusunda da talepte bulunarak bu güne kadar sanatsal faaliyetlere vermiş olduğu destekleri nedeniyle de kendisine dernek adına teşekkür etti.

Tüm dünyada kutlanılan 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Türkiye’deki en etkin faaliyet gösteren derneğin BodrumArt olduğunu ifade eden Güner, “Dernek olarak paneller yapıyoruz, çalıştaylar, konferanslar, karma sergiler yapıyoruz ki karma sergilerin bir bölümünü sizin, belediyemize ait olan salonlarınızda yapıyoruz. Kişisel sergiler de artık giderek artıyor çünkü sanatçı arkadaşlarımızı dinamik hale getirebildik. Bir derneğin yapması gerekenlerin birçoğunu yaptığımızı iddia ediyoruz. Ancak yapacağımız şeylerin de önümüzde dağ gibi durduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

“NE ANKARA, NE İZMİR; SANATIN İKİNCİ MERKEZİ BODRUM”

Sanatın Türkiye’deki ikinci merkezinin İstanbul’dan sonra Ankara ya da İzmir değil, Bodrum olduğunu belirten GÖRSAV yetkilileri de Bodrum ile ilgili ürettikleri sanatsal ve kültürel projelerini Başkan Kocadon’a sundu. Bodrum için planladıkları sanat projelerini, Bodrum’un korunması amacıyla çevre ve kültür etkinlikleriyle de birleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

“AKDENİZ’DE EN FAZLA ETKİNLİĞİ OLAN TURİZM BÖLGESİ BİZİZ”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise sanatın Bodrum ile özdeş bir olgu olduğunu, bu nedenle Bodrum’da sanatsal faaliyetlere elinden geldiğince destek olmaya çalıştığını ifade ederek “Sanatsal faaliyetlere destek anlamında şu anda Türkiye genelinde en iyi görüntüyü yine Bodrum olarak biz veriyoruz hatta Yunan adalarından bile daha fazla… Akdeniz’de en fazla etkinliği olan turizm bölgesi biziz. Özellikle Bodrum Uluslararası Bale Festivalimiz olsun, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivalimiz ve yine Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalimiz olsun Akdeniz çanağında bu kadar çok yoğunlukla sanatın sergilendiği ve sunulduğu başka bir tatil beldesi yok.” dedi.

“BODRUM’U BODRUM YAPAN SANATÇILARDIR”

Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, bölgenin en büyük uluslararası çağdaş sanat fuarı olan Contemporary Istanbul ile ilgili de bir anısını anlattı. “Contemporary İstanbul fuarı ilk düzenlenmeye başladığı yıllarda ben de Ortakent - Yahşi Belde Belediye Başkanıydım. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli de benim arkadaşımdır ve bana şöyle demişti: ‘Başkanım, hiçbir belediye başkanı gelmiyor. Bizim basın toplantımıza ve açılışımıza katılır mısınız, İstanbul’a gelir misiniz?’ Ben de ‘Geleyim’ dedim ve tek belde belediye başkanı olarak fuara katıldım. Hem basın açıklamasında, hem açılışında bir konuşma yaparak fuara destek verdim. Bugünkü konumuna baktığımızda ise artık bakanların birbirleriyle yarıştığı, İstanbul Belediye Başkanının kurdelesini kestiği bir etkinliğe dönüştü ve güzel de oldu. Bunun Ali Güreli’nin bir başarısı olduğunu düşünüyorum. Ali Güreli’ye de şunu sordum: ‘Biz bile geride kaldık, ne oldu da kimseler gelmiyorken, şimdi bu kadar ilgi?’ dedim. ‘Başkanım, sormayın’ dedi o da; ‘Senin ayağın çok uğurlu geldi, ondan’ dedi. İşte Bodrum’da da bunları yapmak benim en büyük hayalim. Ben siz sanatçı dostlarıma her zaman destek vereceğim, vermeye de devam edeceğim. Çünkü ben sizlerle varım. Bugün Bodrum, Bodrum olduysa; Türkiye’den hala bazı özgürlüklerden, Cumhuriyet’ten, Atatürk’ten, laiklikten bahsediliyorsa bunun hala sizlerin güçleriyle ayakta durduğuna inanıyorum.” diyen Başkan Kocadon’a BodrumArt Derneği Eş Başkanı İnci Yörükoğlu “…ama sizler varsınız diye oluyor bunlar.” diyerek destek verdi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BODRUM VE TURİZM İÇİN SİZ SANATÇILARA İHTİYACIMIZ VAR”

Özellikle sanatçı dostlarına karşı bir vefa borcunun olduğunu da sözlerine ekleyen Kocadon, “Şöyle bir dönüp Bodrum’un geçmişine baktığımızda, Bodrum’u Bodrum yapan değerlere baktığımızda, Bodrum’a ilk gelenlerin sanatçılar olduğunu ve onların arkadaş çevresiyle Bodrum’un Türkiye’ye ve Anadolu halkının kalbine ya da beynine kazındığını görüyoruz. Onun için sürdürülebilir bir Bodrum için, sürdürülebilir bir turizm için sizlere çok ihtiyacım var. Tabi ki bugün belki mekanlarımız kısıtlı, bir de tabi büyükşehir yapılanmasından sonra bir takım sıkıntılarımız oldu ama bunlar aşılacak. Sizlerin en iyi şekilde sanatınızı icra edebilmeniz için tüm imkanlarımızı değerlendireceğiz. Siz sanatçı dostlarımın benim yüreğimde ayrı ve özel bir yeri de var. Çünkü benim sizlere bir vefa borcum var. Zor zamanlarımda hep yanımdaydınız, bana büyük bir güç verdiniz. Beni ziyaret ettiniz, aradınız, bana destek verdiniz ve yanımda olduğunuzu hep hissettirdiniz. Ben de sizlerin yanındayım. Düşlerinizle bizlere bambaşka bir dünya, bambaşka bir bakış açısı kazandıran siz değerli sanatçı dostlarımın her zaman yanında olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BODRUM VE TURİZM İÇİN SANATA DESTEĞE DEVAM

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BODRUM VE TURİZM İÇİN SANATA DESTEĞE DEVAM

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.