"Süslü kadınlar" Ankara yollarında

"Süslü kadınlar" Ankara yollarında

2013 yılında Sema Gür isimli bir kadının “Haydi kızlar süslenip bisiklet turu yapalım” demesiyle doğan ve ardından tüm Türkiye’ye yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği, Ankara’da dahil 50 ş...

2013 yılında Sema Gür isimli bir kadının “Haydi kızlar süslenip bisiklet turu yapalım” demesiyle doğan ve ardından tüm Türkiye’ye yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği, Ankara’da dahil 50 şehirde eş zamanlı olarak yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan, yaklaşık 100 kişinin katıldığı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliğinin Ankara ayağı Çankaya’ya bağlı olan Kurtuluş Parkı’nda başlayıp Bahriye Üçok Parkı’nda son buldu. Pedallayan Kadınlar Grubu’nu temsil eden Burçin Tarhan, “İzmir’de başlatılan bir etkinlik. Her yıl Otomobilsiz Kentler Günü’nde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Renkli görüntülere sahne olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği Bahriye Üçok Parkı’nda son buldu. Turu gerçekleştiren Pedallayan Kadınlar Grubu temsilcisi Burçin Tarhan, ”Otomobilsiz hayat demek temiz çevre demek, karbondioksiti az hava demek, en önemlisi daha çok bisiklet demek. Bunu vurgulamak için yollardayız. Bisiklet, kadını gerçek anlamda özgürleştiren ve kendine olan güvenini artıran bir araç. Onun için kadınları daha çok bisiklete binmeye teşvik etmek için de buradayız. Bizim sloganımız şu ’yan koltuktan in, bisiklete bin. Neden yan koltuk? Çünkü hayatın hiçbir alanında yanda, kenarda, köşede olmayı kabul etmiyoruz. Kendi gücümüz, kuvvetimizle yol almayı kendimize pay düşüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.