Süslü Kadınlar Bisikletle Turlayacak

Süslü Kadınlar Bisikletle Turlayacak

İzmir’de bir grup kadın, 21 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam gününde bisikletlerle şehir turu yapacak. “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” adlı etkinliğin amacı ise, “kadın” ve “bisiklet” olgularına dikkat çekmek.

- İzmir’de bir grup kadın, 21 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam gününde bisikletlerle şehir turu yapacak. “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” adlı etkinliğin amacı ise, “kadın” ve “bisiklet” olgularına dikkat çekmek.

İzmir, 21 Eylül 2014 tarihinde ilginç bir etkinliğe sahne olacak. Saat 17.00'de Konak Meydanı'nda toplanacak olan kadınlar, Gündoğdu Meydanı'na kadar pedal çevirecek. “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” adlı etkinliğe katılmak için kadın ve bisikletli olmak yeterli.

Organizatör Sema Gür, etkinlikle ilgili, “Şimdi biz süsleniyoruz da ne oluyor? Biz bu turu niye yapıyoruz? Soranlara kısaca anlatalım.

1.Kadınların daha çok bisiklete binmesini teşvik etmek ve buna dikkat çekmek

2.Otomobilsiz Kentler Gününü tanıtmak

3.Bisiklet ölümlerine dikkat çekmek

4.İzmir'deki bisiklet yollarının geliştirilmesine dikkat çekmek

5.Yolların sadece arabalara ait olmadığını haykırmak

6.Türkiye'de kadın olmanın dayanılmaz ağırlığına dikkat çekmek...

Kısaca bisiklet ve kadın olgusuna dikkat çekmek istiyoruz! Sürekli süslü ve elbiseli bisiklete binmek değil amacımız! Bu turda herkes kendini temsil eder. Hiçbir bisiklet grubu temsil edilmez, sloganı atılmaz, reklamı yapılmaz! Bu tur, tüm kadınların turudur” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.