Süt Ekonomisi İzmirde Masaya Yatırılıyor

Süt Ekonomisi İzmir'de Masaya Yatırılıyor

Organik tarımdan hayvancılığa, üretimde teknoloji kullanımından gıda sanayisine pek çok alanda tartışmasız öncü olan İzmir’de, EGİAD Sektör Toplantıları kapsamında "Tarım" başlığı ile süt ekonomisi masaya yatırılıyor.

- Organik tarımdan hayvancılığa, üretimde teknoloji kullanımından gıda sanayisine pek çok alanda tartışmasız öncü olan İzmir’de, EGİAD Sektör Toplantıları kapsamında "Tarım" başlığı ile süt ekonomisi masaya yatırılıyor.

İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda düzenlenecek olan toplantıda ‘İzmir Süt Ekonomisi’nin merkezi olabilir mi?’ sorusuna yanıt aranacak. Ege Genç İşadamları Derneği olarak 12. çalışma döneminde çeşitli sektörlere ilişkin özel toplantılar düzenleyerek sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koymaya çalışan EGİAD, bu kez Tarım Sektöründe “Süt Ekonomisi’ni” ele aldı. 22 Eylül 2014 Pazartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek “Süt Ekonomisi: Mevcut Durum, Fırsatlar, Potansiyeller” ile ilgili panel toplantıda Türkiye ve İzmir için süt ve süt ürünleri üretimi, pazarlaması, marka yaratma potansiyeli bütün boyutlarıyla ele alınacak.

EGİAD’ın öncülüğünde biraraya gelen kamu ve özel sektörden birçok kurum ve kuruluş temsilcisi, “İzmir tarım ve gıdanın merkezi olabilir”, “Bunu nasıl başarabilir?” sorularının yanıtlarını tartışarak, bu konudaki en verimli toplantılardan birine imza atacak. Toprak TV Ege Bölge Temsilcisi İsmail Uğural’ın moderatörlüğünde, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Tarım Grubu (İTG) Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Üyesi Kosat Gürler, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Gölcük Süt Mamulleri AŞ Yöneticisi İsmail Dadal, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Özer Kınık, Pınar Süt Mamulleri A.Ş. Üretim Müdürü Ozan Tidin, Boyacıoğulları Ömür Süt Mamulleri A.Ş. Yöneticisi Esra Boyacıoğlu, İzmir Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, SAKIPAĞA Şirket Ortağı /EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Serhan Sakıpağa’nın konuşmacı olacağı etkinlikte, üreticiden aracıya, ziraat mühendisinden, gıda mühendisine, akademisyenlerden sanayiciye kadar konunun tüm bileşenleri zirvede yerini alacak.

"İzmir Ulusal Ve Uluslararası Peynir - Süt Üretim Merkezi olabilir mi?" başlığına yoğunlaşarak sektör temsilcileri arasında büyük bir sinerji oluşmasına da aracı olacak bu beyin fırtınası, tarım ve gıda sektöründe İzmir’in lokomotif olması için gerekli bütün soru ve yanıtları içermesi bakımından da ayrıca bir önem taşıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir kamuoyu ve iş dünyasında sıklıkla tartışılan “İzmir neyin merkezi olmalı?” sorusuna dikkat çekerek, “Gerçekten hangi sektör sürükleyici, öncü olmalı? Biz de diyoruz ki; Arayışa ne gerek var? İzmir, sahip olduğu tarihi, ekonomisi, coğrafi ve iklimsel şartları itibarıyla bir tarım ve gıda merkezi olmayı öngörüyor, hatta dayatıyor. Biz bu maksatla bir araya geleceğiz. Çıkacak görüş ve önerilerin sektöre ışık tutacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.