Taburcu olan hastaya müzikle terapi

Taburcu olan hastaya müzikle terapi

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Medical Park İzmir Hastanesi, taburcu olan hastaların tedavisine yardımcı olmaya yönelik, terapistlerin özel olarak hazırladığı müzik CD’sini hastalarına hediye edec...

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Medical Park İzmir Hastanesi, taburcu olan hastaların tedavisine yardımcı olmaya yönelik, terapistlerin özel olarak hazırladığı müzik CD’sini hastalarına hediye edecek. Hastalar, CD’de yer alan müzikleri dinleyerek tedavilerine katkı sağlayacak.

Medical Park İzmir Hastanesi yeni geliştirilen iki projeyi düzenlenen basın lansmanıyla tanıttı. Prof. Dr. Levent Öztürk’ün koordinatörü olduğu “Geçmiş Olsun Projesi” ile taburcu olan hastalara yönelik tedavi amacıyla terapistlerin özel olarak hazırladığı müzik CD’si ile tedavilerine katkı sağlanacak. Hastaneden taburcu olan her hastaya CD’ler hediye edilecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, “Müzikle dolu iki projemizi sizlerle paylaşmaktan dolayı gurur duyuyoruz. İlk olarak çocuklarımıza müziği sevdirmek ve onların gelişimlerine katkıda bulunmak üzere “Şifa Veren Sesler” korosunu kuruyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıktığımız bu yolda bir amacımız da müziğin iyileştirici gücünü sizlere çocuklarımızın billur sesinden dinletebilmek. Ayrıca hastanemizden şifa ile taburcu olan hastalarımıza dağıtılmak üzere konunun uzmanları tarafından terapi amaçlı hazırlanan ’Geçmiş Olsun’ CD’lerimizi de tanıtıyoruz. Böylelikle hastalarımızın iyileşme sürecine katkısı olabilecek bir çalışmayı hediye etmeyi planlıyoruz” dedi.

Müziğin ruhun gıdası olduğunu ifade eden “Geçmiş Olsun Projesi” koordinatörü Prof. Dr. Levent Öztürk, müzikle terapinin geçmişinin uzun yıllara dayandığını, tıp tarihinde de önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Farklı makamlar, farklı hastalıkların tedavisine yardımcı olabiliyor. Müzik ruhun gıdasıdır sözünden hareketle hazırladığımız bu projemizden oldukça umutluyuz. Türkiye’de ilk defa bu proje Medical Park İzmir Hastanesinde uygulamaya konuldu” diye konuştu.

Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu

Hastane tarafından hayata geçirilecek olan bir diğer proje ise İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Gökçe Eriş önderliğinde kurulacak Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu. Bu koroda İzmir’de yaşayan 8-11 yaş arasındaki çocuklardan eleme yapılarak 25 solist ve 5 enstrüman çalabilen çocuğa eğitim verilecek. Oluşturulacak koro, İzmir’in çeşitli bölgelerinde farklı zamanlarda konserler verecek.

Projenin eylül ayında hayata geçeceğini belirten Şifa Veren Sesler Çocuk Korosu Şefi ve Proje Başkanı Gökçe Eriş, “4 aylık hazırlık aşaması bulunan bu proje 8-11 yaş arasındaki çocukları kapsıyor. İzmir bölgesindeki çocuklar www.sifaverensesler.com adlı internet sitesinden 30 Haziran’a kadar başvurularını yapabilecekler. Başvuruların içinden 25 solist 5 enstrüman çalabilen çocuk seçilecek. Seçmelerin ardından çocuklarımız ile eğitme başlayıp ardından İzmir’in çeşitli bölgelerinde konserler vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Geçmiş Olsun CD’sindeki şarkıları seslendiren Darüşşifa Müzik Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nun verdiği mini konser beğeniyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.