Tamircisi Kız Kardeşler

Tamircisi Kız Kardeşler

Marmaris Ata Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği yapan biri üniversite diğeri lise mezunu iki kız kardeşi araba tamir ederken görenler şaşırıyor.

- Marmaris Ata Sanayi Sitesi’nde oto tamirciliği yapan biri üniversite diğeri lise mezunu iki kız kardeşi araba tamir ederken görenler şaşırıyor.

Tamirci ustası babalarına yardım ederek aile bütçesine katkı sağlayan kardeşlerin hayali ise otomobilde düşük yakıt tasarrufu sağlayan bir sistemi geliştirmek.

Uşaklı tamirci ustası Ramazan İblak(55), kızları Cemile (25) ve Fadime’yi (17) küçük yaşta yanına alarak hem okula gönderdi hem de oto tamirciliğini öğretti. Cemile ,Akdeniz Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdi. Fadime ise Lisedeki öğrenimine devam ediyor. Cemile üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bitirdiği bölümüyle alaka iş bulamayınca babasının yanında tamirciliğe başladı. Küçük kız Fadime ise lise öğreniminden arta kala zamanının tamamını tamirci dükkanında geçiriyor.

39 yıl önce oto tamirciliğine başlayan baba Ramazan İblak, “1975 yılından bu yana bu mesleği yapıyorum. Çocuklarıma küçük yaşta oto tamirciliğini öğrettim. Kızlarım tamir işini çok seviyorlar. Oğlum Denizli Üniversitesi otomotiv, kızım Cemile ise Akdeniz Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdi. Ancak kızım bölümünde çok iş olmadığı için benim yanımda çalışıyor. Liseye giden kızım Fadime ise 6 yaşından bu yana yanımda çalışıyor. Mesleği bıraktım zaman kızlarım ve oğlumun devam ettirmesini istiyorum. Çünkü bu meslek eskisi gibi çekiç ve levye ile değil, teknolojik aletlerle yapılıyor.

Cemile İblak, küçüklükten beri oto tamirciliğine tutkusu olduğunu söyleyerek “Kız kardeşimle bizim amacımız sadece oto tamir etmek değil. Marmaris’te son yıllarda bayan sürücü çok fazlalaştı. Bizde bayanların rahatlıkla sanayiye girip çıkmasını ve araçlarını tamir ettirmesini istiyoruz. Ben klasik arabalarla çok ilgileniyorum. Sık sık ağabeyimle imle birlikte klasik araba fuarlarına katılarak, neler takılmış nasıl yapılmış bunları inceliyorum. İlerleyen dönemde yakıt tasarrufuyla alakalı bir projemiz var ama şimdilik bunu açıklamıyoruz.

Fadime İblak ise , dükkana gelen müşterilerin tamirhanede kadın gördüğü zaman şaşırdıklarını belirterek şöyle konuştu:”İşin zorluğu yormuyor ama çevrenin bakış açısı yoruyor bizi. Bazen kadın olduğumuz için ters bakışlarla bile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ama ablamla birlikte hiçbir şeye aldırmadan işimizi yapıyoruz. Mesleği çok seviyorum. En çok hoşuma giden motorun yağını değiştirmek. İlerde yağcı dükkanı açmayı düşünüyorum. Bayanlara tavsiyem; Erkeklerin şu bastırmış olduğu siz yapamazsınız , oraya gidilmez bakış açılarına takılmasınlar. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Her başarılı bir erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü aslında her başarının başı kadındır. 2 yıldır kadın müşterilerimizde bir artış var. Buraya bir defa gelen kadın sürücü diğer arkadaşlarını da tavsiye ediyor. Oto tamirciliğini daha da ileri götürüp sürdürmeyi düşünüyoruz”.

(ÖZEL)- OTO TAMİRCİSİ KIZ KARDEŞLER

(ÖZEL)- OTO TAMİRCİSİ KIZ KARDEŞLER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.