Taraflar encümen krizini Aydın 24'e anlattı

Taraflar encümen krizini Aydın 24'e anlattı

Geçtiğimiz gün yapılan İYİ Parti Aydın İl Kongresinde rakiplerini geride bırakarak il başkanı seçilen henüz mazbatasını almadığı için resmen göreve başlayamayan Süleyman Demirci, “partimizin hakkını, çıkarlarını sonuna kadar koruyup, savunacağım” dedi.

“İYİ Parti’nin yeni yol haritası: ‘Çerçioğlu ne derse o!’” başlıklı haberimiz üzerine gazetemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Servet Töz’e açıklamada bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, “Çerçioğlu ne derse o!” diye bir cümle kurmadığını söylerken eski İl Başkanı Cemal Sarı ile Meclis üyesi Turgay Akgüller görüşlerini aktardı.

Pazar günü gerçekleşen kongrede seçildiğini ve henüz mazbatayı almadığı için resmen göreve başlamadığını belirten Demirci Meclis’te geçen “Encümen üyesi” krizini şu sözlerle anlattı:

DEMİRCİ: ‘ÇERÇİOĞLU NE DERSE O!’ DEMEDİM

suleyman-demirci-002.jpg“12 Temmuz Pazar günü şenlik havasında bir kongre yaptık. Delegelerimizin teveccühüyle il başkanı seçildim. 14 Temmuz Salı günü de Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı varmış. Resmen göreve başlamadığım için bu toplantıya katılmadım ancak Efeler ilçe başkanımız ve meclis üyemiz İlhan Adıyaman ile Efeler Belediyesi meclis üyemiz Turgay Akgüller’i toplantıyı izlemeleri için görevlendirdim. Meclis toplantısıyla ilgili bana bilgi verilmedi, telefon görüşmesi olmadı. Ben de “Çerçioğlu ne derse o!” gibi bir söz söylemedim, söylememde. Orada bulunan Turgay Akgüller de polemik daha fazla uzamasın diye benim adıma ‘bu dönem Özlem başkanın dediği olsun’ demiş. Tekrar ediyorum ben böyle bir söz söylemedim, söylemem de..

“İYİ PARTİ’NİN HAKKINI YEDİRMEM”

“Biz İYİ Parti’nin çıkarlarını gözeteceğiz” diyerek seçildikleri belirten Demirci, “Özlem Çerçioğlu ile kavga etmem ama partimizin hakkını da yedirmem. Bizim hedefimiz Aydın’da birinci parti olmak, Büyükşehir Belediyesini kazanmak” diye konuştu.

AKGÜLLER: ‘BU DÖNEM ÖZLEM BAŞKANIN ALDIĞI KARARA UYUYORUZ’

turgay-akguller.jpgİl Başkanı Demirci’nin görevlendirdiği Efeler Belediyesi Meclis üyesi Turgay Akgüller encümen krizi konusun da konuştu. Cemal Sarı’yı suçlayan Akgüller, “Birinci dönem için 3 encümen üyeliği İYİ Parti’ye 1 CHP’ye 1’de AK Parti’ye verilmiş. İkinci dönem için de dönüşümlü olacakmış. Yani CHP 3, İYİ Parti 1, AK Parti de 1 encümen üyesiyle temsil edileceği konusunda anlaşmaya varılmış ancak herhangi bir protokol yapılmamış. Meclis üyemiz Cihan Demirel ‘bize 2 üyelik verilecekti’ diye itiraz edince CHP’liler ve Özlem Çerçioğlu 1 üyelik verilmesi konusunda ısrarcı oldu. Arada yazılı bir protokol yok. Geçmişte bu konuyla ilgili anlaşma yapan Cemal Sarı, Yaşar Çelebi ve Hasan Çetinbaş yok. Tarafın biri 1, diğeri 2 üyelik diyor. Buna Cihan Demirel dışındaki meclis üyeleri itiraz etmedi. Ben de polemik daha fazla uzamasın diye, ‘Bu dönem Özlem başkanın aldığı karara uyuyoruz’ dedim ama ‘Çerçioğlu ne derse o’ demedim” diye konuştu.

ESKİ İL BAŞKANI YENİ İL BAŞKANINI SUÇLADI

cemal-sari-003.jpgEncümen kriziyle ilgi konuşan önceki dönem İl Başkanı Cemal Sarı ise yazılı bir protokol olmadığı konusunu doğruladı. “Haberinizi okudum. Meclis’te böyle bir tartışmanın yaşandığını ve haberinizde anlatıldığı şekliyle orada bulunanlardan dinledim” diyerek sözlerine başlayan Sarı, “Büyükşehir Meclisinde 5 encümen üyeliği bulunuyor. Bunlardan 3 tanesi İYİ Parti’ye 2 tanesi de CHP’ye verilmesi konusunda mutabık kaldık. Başkan Çerçioğlu sonradan 1 tane encümen üyeliğinin AK Parti’ye verilmesini istedi. Böylelikle CHP, hakkının bir tanesini AK Parti’ye devretti. Devretmeseydi İYİ Parti’nin 3, CHP’nin 2 encümen üyesi olacaktı. Buna göre bu dönemde CHP’nin 3, İYİ Parti’nin 2 encümen üyesi olması gerekirdi. Burada İYİ Parti’nin hakkı AK Parti’ye verildi. Eğer toplantı öncesi görüşümüzü almak isteselerdi, bunları anlatırdım. Büyükşehir’de görev yapan 12 meclis üyemizle toplantı yapsalardı, bu böyle bir kriz yaşanmazdı” diyerek yeni il başkanı Demirci’yi suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum