Tarihçi Yazar Sinan Meydan, Çanakkale Ve Atatürk’ü Anlattı

Tarihçi Yazar Sinan Meydan, Çanakkale Ve Atatürk’ü Anlattı

Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin 2. gün konuklarından Tarihçi Yazar Sinan Meydan izleyenlerine Çanakkale ve Atatürk’ü anlattı.Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat...

Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin 2. gün konuklarından Tarihçi Yazar Sinan Meydan izleyenlerine Çanakkale ve Atatürk’ü anlattı.

Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin 2. gün konuklarından Tarihçi Yazar Sinan Meydan Çanakkale’de bundan 100 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu, Britanya, Kanada, Fransa ve Anzak (Avustralya ve Yeni Zelanda orduları) güçlerine karşı savaştığını, Tarihin akışını değiştiren, ülkelerin kaderini belirleyen Çanakkale Savaşının, yıkık bir imparatorluktan çıkacak genç Cumhuriyet’in ilk izlerini taşıdığını anlatarak konuşmalarında en çok gençlere seslendi. Sinan Meydan “Sevgili gençler, Yalanlara, çarpıtmalara, yutturmalara karşı uyanık durun. Sizi kandırmalarına izin vermeyin. Gerçeğe saygı duyun ve gerçeği dürüst, namuslu kaynaklardan yararlanarak öğrenmeye çalışın. Doğru, gerçek tarihinizi, yanlışları ve doğrularıyla öğrenin. Ağzı kalabalık, kalemi karışık olanlara karşı dikkatli olun. Kanıtsız, belgesiz, tanıksız iddiaları, yani dedikoduları ciddiye almayın. Vicdanınız ve sağduyunuz pusulanız olsun. Tarihimizdeki doğrulardan yararlanın, yanlışlardan uzak durun” dedi.

Bu yıl düzenlenen Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde yeniden Nazilli’de olmaktan çok büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Sinan Meydan Nazilli Belediyesine ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti. 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline katılımları ve sağladığı katkılarından dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir bir buket çiçek ile Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan uzun yaşam paketini Meydan’a takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.