Tarihi şifahane Arakan’a şifa olacak

Tarihi şifahane Arakan’a şifa olacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi topladığı çeşitli giyim eşyalarıyla Arakan’daki Müslümanlara yardım eli uzattı.Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tar...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi topladığı çeşitli giyim eşyalarıyla Arakan’daki Müslümanlara yardım eli uzattı.

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi, Arakan’da zor günler yaşayan Müslümanlar için yardım topladı. Çeşitli giyim eşyalarından oluşan yardımlar İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa İl Temsilcisi Necmettin Okumuş’a teslim edildi. Osmanlı döneminde şifahane olarak kullanılan Tıp Müzesinde eşyaları teslim alan Okumuş, "Son günlerde Arakan’daki zulümle ilgili toplumumuzun bir hassasiyeti var. Bu anlamda Hayrunnisa hocama, Ahmet Yeşil hocamız bu hassasiyeti gözeterek yardım malzemeleri toplamışlar. Biz de bu yardım malzemelerini Arakan, Bangladeş bölgelerine göndermek için elimizden geleni yapacağız. Gelen malzemeler bulunduğumuz yerle alakalı çok anlam ifade ediyor. Burası bir şifahane. Biz şifayı biz hep ilaçlarla bulduğumuzu zannederiz. Ama şifa insanlara yardım etmektir. Birisine yardım ettiğiniz zaman birisini iyileştiriyorsunuz. O kişinin sağlığını da psikolojik durumda iyileştiriyorsunuz. Bu anlamda bu yardımdan şifahaneden gelmiş olmasından dolayı bizim için çok önemli. Arakan’daki ruhu zedelenmiş, psikolojisi bozulmuş kardeşlerimize şifa olacağına inandığımız için biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza oradaki soydaşlarımıza yardımcı olmaları için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Eşyaların tarihi şifahanede teslim edilmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıp Tarihi Müzesi kurucularından ve Manisa CBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Yeşil, "İçinde bulunduğumuz bina tarihi bir bina. Bu bina Manisa’ya gelmiş, Manisa’da ihtiyacı olan insanlara derman olmuş bir mekan. Bu tarihe mal olmuş bu yerde bu misyonu bir şekilde yaşayan tarih, yaşayan müze anlayışı içerisinde biz de bir nebze insanlık adına utanç verici manzaralar seyrettiğimiz, Müslüman olarak da ortak değerleri paylaştığımız bir coğrafyadaki insanlara derman olabilmek, onların sıkıntılarını paylaşmak adına da bir şeyler toparladık. Sayın Başkanımıza da bunları teslim ediyoruz. İnanıyoruz ki bunlar ihtiyacı olan insanlara ulaşacaktır. Buna benzer sosyal etkinliklerimizi bu tür kampanyalarımızı biz çeşitli ihtiyaç noktalarında devam ettireceğiz" diye konuştu.

Toplanan eşyalar Arakan’daki Müslümanlara ulaştırılmak üzere kamyonlara yüklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.