Tarsim’den Arı Üreticilerine ‘Sigortanızı İhmal Etmeyin’ Çağrısı

Tarsim’den Arı Üreticilerine ‘Sigortanızı İhmal Etmeyin’ Çağrısı

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM’), Aydın’ın Söke ilçesindeki yangında arıcıların büyük zarar görmesinin ardından sigorta uyarısı yaptı.Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM’den) yapılan açıklama...

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM’), Aydın’ın Söke ilçesindeki yangında arıcıların büyük zarar görmesinin ardından sigorta uyarısı yaptı.

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM’den) yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Aydın’ın Söke ilçesinde yaşanan orman yangının çok sayıda arılı kovana zarar verdiği ve arı üreticilerinin ciddi anlamda zarar gördüğü belirtilerek, bu çerçevede TARSİM’e Aydın ilinden 1 adet hasar ihbarı yapıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, beklenmedik anlarda ve boyutlarda meydana gelebilecek bu gibi risklerden korunmak amacıyla sigortanın öneminin altı çizildi. Arıcılık faaliyetiyle ilgilenen üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulunularak, herhangi bir felaketle karşılaşmadan önce mutlaka sigortanızı yaptırın çağrısında bulunuldu.

2014 yılından itibaren uygulamada olan Devlet Destekli Arıcılık (Arılı Kovan) Sigortası çerçevesinde, plakalı, modern ve aktif kovanlar ve içindeki arı kolonisi, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı risklerine, gezginci arıcılıkta ise, kovanların nakliyesi esnasındaki çarpma, çarpışma, devrilme ve yanma risklerine karşı teminat altına alınabiliyor. Veteriner Bilgi Sistemi’ne (TÜRKVET’e) ve Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS’ye) işletme kaydı yaptırıldıktan ya da mevcut kayıt güncellendikten sonra, tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigorta yaptırılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.