Taşucu Limanı’nda 24 milyon liralık uyuşturucu hap ele geçirildi

Taşucu Limanı’nda 24 milyon liralık uyuşturucu hap ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Taşucu Limanı’nda yapılan operasyonda 24 milyon lira değerinde yaklaşık 1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi.Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Mü...

Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Taşucu Limanı’nda yapılan operasyonda 24 milyon lira değerinde yaklaşık 1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstihbarat Bilgi Sistemi üzerinde yapılan risk değerlendirmesi sonucu Lübnan’dan Türkiye’ye giriş yapan bir gemi ile Taşucu Limanı’na gelen bir araç şüpheli olarak değerlendirildi. Taşucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından takibe alınan ve Taşucu Limanı’na boş olarak geldiği beyan edilen araç, X-ray taramasına sevk edildi. Dedektör köpeği eşliğinde yapılan detaylı tarama sonucunda aracın dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Yapılan aramada aracın dorse tabanına zulalanmış halde şeffaf poşetler içerisinde haplar bulundu. Yapılan analiz, tartım ve sayım sonucu bulunan hapların 160 kilogram ağırlığında yaklaşık 1 milyon adet Captagon cinsi uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin tahmini piyasa değerinin 24 milyon lira olduğu belirlenirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.