Tatbikatı Gerçek Sandılar, Limana Koştular

Tatbikatı Gerçek Sandılar, Limana Koştular

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) kapsamında yaklaşık 200 kişinin katıldığı tatbikat düzenlendi. Tatbikatta İngiliz yolcu gemisindeki patlama sonrası İL-SAP ekiplerinin müdahalesi canlandırılırken, tatbikatı gerçek s

- Muğla’nın Marmaris ilçesinde İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) kapsamında yaklaşık 200 kişinin katıldığı tatbikat düzenlendi. Tatbikatta İngiliz yolcu gemisindeki patlama sonrası İL-SAP ekiplerinin müdahalesi canlandırılırken, tatbikatı gerçek sanan Marmarisliler limana akın etti.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) yönergesi çerçevesinde Marmaris Limanında Sahil Güvenlik Komutanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Marmaris Liman İşletmesi, Marmaris’teki resmi ve özel hastaneler, Kara Hudut Liman ve Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Denizli ve Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Kızılay ve AKUT gibi sivil toplum kuruluşundan yaklaşık 200 kişinin katıldığı İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) uygulama tatbikatı gerçekleştirildi.

Marmaris limanında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği İngiliz yolcu gemisinin Marmaris limanına yanaşırken motor aksamında meydana gelen patlama sonrası ekiplerin gemiye müdahalesini konu aldı. Gemide yolcu olarak bulunan ve patlama sonrası yaralanan yolcular ekiplerin müdahalesi ile kurtarılırken, senaryoda 49 vatandaş görev aldı. Tatbikat senaryosunda patlamanın ardından gemiye hareket eden AKUT, UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri yaralılardan 42’sini kurtardı. Senaryo gereği 7 vatandaş hayatını kaybederken, gemiden denize atlayan vatandaşlar da Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından denizde boğulmak üzereyken kurtarılarak kıyıya taşındı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Yaklaşık 17 kuruluşun katıldığı 30 araç ile birlikte müdahale ettiğimiz bir tatbikat oldu. Tatbikatın temel amacı İL-SAP planları kapsamında AFAD’ın planladığı ve planın bir parçası olan sağlık açısından genel bir tatbikat gerçekleştirildi. İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İLSAP) olağanüstü durumlarda, afet durumlarında kazalarda ya da birinci derecede deprem kuşağında bulunan Muğla’da meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz tabloda önceden yapılan masa başı veya saha tatbikatlarında ilin envanterini ortaya koymak, kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak. Önceden yapılan çalışmalarda ortaya çıkan olumsuz tabloları başarılı bir müdahale ile giderebilmek. Tatbikatta bir İngiliz yolcu gemisinin limana yanaşırken bilinmeyen bir sebeple makine dairesinde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangın ile tatbikat senaryosu başladı. Tatbikat kapsamında UMKE’nin kardeş ili projesi kapsamında Elazığ Sağlık Müdürlüğü ve ekiplerini de bugün burada ağırlıyoruz. Amacımız Doğu ve Batı’nın kaynaşmasını sağlamak ve farklı ekipman ve farklı müdahale araçlarını karşılaştırmak” dedi.

Tatbikat esnasında yoldan geçen vatandaşlar tatbikatı gerçek sanarak limana geldi. Tatbikatı heyecanlı bakışlar arasında izleyen vatandaşlar olası bir afet durumunda ekiplerin çalışmalarını canlı izleme fırsatı buldu.

TATBİKATI GERÇEK SANDILAR, LİMANA KOŞTULAR

TATBİKATI GERÇEK SANDILAR, LİMANA KOŞTULAR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.