Tatil ve yazlık için en uygun yerlerden Kuşadası

Tatil ve yazlık için en uygun yerlerden Kuşadası

Kuşadası Aydın’a bağlı, Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden biri olarak özellikle yaz mevsiminde hem turizm hem de gayrimenkul sektörü bakımından hareketli dönemler geçirmektedir.

Yemyeşil doğası, temiz denizleri ve eğlence seçenekleri birçok insanı Kuşadası’nda yazlık ve satılık daire almaya yönlendirmektedir. Kuşadası satılık daire ve yazlık piyasası ne durumda?

Kuşadası Yerli ve Yabancı Turistleri Çekiyor!

Kuşadası turistik bir belde olduğunda gelen yabancıları da oldukça memnun bırakmaktadır. Yabancılara son yapılan değişikliklerle bazı avantajların da sunulmuş olması onları başta yazlık evler olmak üzere Kuşadası’nda konut sahibi olmaya yönlendirmektedir.

Kuşadası satılık daire, kiralık yazlık ve satılık dubleks evler yoğun ilgi görmeye devam etmektedir. Gayrimenkul yatırımcıları için önemli bir konu olan geri dönüş süresi ise Kuşadası’nda çok yüksek değildir. Kuşadası’ndaki konutların geri dönüş süreleri ortalama olarak 19 yıldır.

2018 Yılında Kuşadası Satılık Ev Fiyatları Yükseldi!

Kuşadası satılık daire ve yazlık fiyatları 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla %1,3 oranında bir artış gösterdi. Bu değerlendirme yapılırken kıstas alınan evler ortalama 100 metrekaredir. Kuşadası için bu tipteki evlerin fiyatları genel itibariyle 170 bin TL ile 290.000 TL arasındadır.

Kuşadası için emlak sektöründe bir hareketlenme gözlenmektedir. Bölgede 2013 yılından bu yana satılık konutların metrekare açısından satış fiyatlarının gittikçe yükseldiği görülmektedir. Yaz aylarında yazlık alımları daha fazladır ve bu tipteki evlerin fiyatları da bu dönemde daha yüksektir.

kusadasi-resim-001.jpg

Kuşadası’nda Son 5 Yılda Konut Fiyatları %92 Oranında Arttı!

Son yıllarda emlak piyasasında değeri yükselen beldelerden biri olan Kuşadası’nda son 5 yıldaki ev fiyatlarına bakıldığında fiyat artışının %92’lere kadar dayandığını belirtebiliriz. Sadece son 3 yıl için bu oran %37-38 civarındadır. Kuşadası satılık daire fiyatları 2013 yılına göre 2018’de çok daha yüksek bir seviyede bulunmaktadır.

Kuşadası Yazlıkları Revaçta!

Kuşadası’nın   İzmir’e olan yakınlığı, kara ve deniz ulaşımı açısından oldukça turistik bir yerde konumlanması, tatil beldesi olması, Meryem Ana/Efes gibi tarihi yerlere mesafesi ve doğal güzellikleri satılık daire fiyatlarını arttırdığı gibi yazlık piyasasını da hareketlendirmektedir.

Kuşadası’nda yazlık evler özellikle yaz aylarında sezonluk olarak kiralansa da uygun iklim ve ulaşım koşulları nedeniyle kışın da kiralanabilmektedirler. Kiralık yazlık ev trendi son yıllarda birçok kişiyi etkilemiştir. Ekonomik ve konfor olarak otel tatillerine göre bazı avantajları bulunmaktadır. Yaz mevsiminde Kuşadası satılık yazlık fiyatları da artmaktadır.

Kuşadası’nda villların havuzlu ya da lüks özelliklere sahip olmaları kira fiyatlarında artışa yol açmaktadır. Havuzlu daha lüks dubleks kiralama 2018 yılı için ortalama 2 bin 500 TL iken diğer kiralık konutlar ise 2 bin TL civarındadır.

Kuşadası’nda şu an için devam eden önemli konut projeleri de bulunmaktadır. Bu konutların da gayrimenkul piyasasını hareketlendirmeleri beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.