Tav Havalimanları’ndan İlk Çeyrekte 231 Milyon Euro Ciro

Tav Havalimanları’ndan İlk Çeyrekte 231 Milyon Euro Ciro

TAV Havalimanları, 2016 yılının ilk çeyreğinde cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 2 artırarak 231 milyon euroya yükseltti. Şirket aynı dönemde 82 milyon euro Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖ...

TAV Havalimanları, 2016 yılının ilk çeyreğinde cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 2 artırarak 231 milyon euroya yükseltti. Şirket aynı dönemde 82 milyon euro Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) açıkladı.

TAV Havalimanları, 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 6 artışla 22,8 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket önceki yılın aynı dönemine göre cirosunu yüzde 2, Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) rakamını yüzde 4 yükseltti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Havacılık sektöründe geleneksel olarak durgun bir dönem olan yılın ilk çeyreğinde tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan güvenlik sorunlarının da yolcu trafiğine etkisini gözlemliyoruz. Buna rağmen geçen yılın aynı dönemine göre hem İstanbul Atatürk Dış Hatlar hem de toplam yolcu sayımızda yüzde 6 oranında büyüme elde etmeyi başardık. Geçmiş deneyimlerimize de dayanarak, havacılık sektörünün krizlere dayanıklı olduğunu ve duraklama dönemlerinin ardından hızlı bir şekilde toparlanarak büyümeyi sürdürdüğünü biliyoruz. Bu yüzden yolcu konforu ve memnuniyetini arttırmaya yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali genişleme çalışmalarında sona yaklaştık. DHMİ’nin apronda yaptığı yatırımlarla birlikte İstanbul Atatürk’te yılda 75-80 milyon yolcuya kusursuz hizmet verebilir hale geleceğiz. Aynı şekilde Gürcistan Tiflis Havalimanı’nda pist ve taksi yolları yenileme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kâr dağıtım politikamız gereğince, net kârımızın yüzde 50’sine denk gelen 348 milyon TL temettüyü nakit olarak Mart ayında yatırımcılarımıza dağıttık. İlerleyen dönemlerde de akıllı büyüme stratejimiz doğrultusunda, büyüme ile kar dağıtımını dengede tutmaya devam edeceğiz."

“14 ÜLKEDE 65 HAVALİMANINA ÜRÜN HİZMETİ”

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinde de ürün hizmetlerinin yer aldığını belirten Sani Şener, “Stratejimizin bir parçası olarak var olan havalimanlarında organik büyümeye odaklanırken, aynı zamanda portföyümüze yeni havalimanları ekleyerek inorganik büyümenin de peşinde olacağız. Büyüme stratejimizin üçüncü sacayağını ise servis şirketlerimizin TAV dışında büyümesi oluşturuyor. Dünya genelinde bize değer katabilecek potansiyel yatırımlar gerçekleştirmek için arayışlarımız devam ediyor. Halihazırda tüm dünyada 14 ülkede 65 havalimanında ürün ve hizmetlerimiz yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2015’te iştirakleriyle birlikte 780 bin uçak seferine ve 102 milyon yolcuya hizmet sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.