TBF’den Fenerbahçe’ye Para Cezası

TBF’den Fenerbahçe’ye Para Cezası

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Fenerbahçe’ye Galatasaray Odeabank karşılaşmasındaki küfürlü tezahüratlar için para cezası verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Fenerbahçe’ye Galatasaray Odeabank karşılaşmasındaki küfürlü tezahüratlar için para cezası verdi.

TBF, Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan Spor Toto Basketbol Ligi yarı final ikinci maçının ardından sarı-lacivertli takıma para cezası verdi. TBF’nin resmi internet sitesinden alınan kararlara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Odeabank takımı sporcularının üzerinde lig logosu bulunmayan ısınma tişörtleri ile sahaya çıkmaları nedeniyle eylemlerine uyan Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Yönergesi’nin 82.6.4 maddesi ile Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.1 ve 19. maddeleri gereğince, GALATASARAY SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN İHTAR CEZASI ile tecziyesine,

Fenerbahçe takımı taraftarlarının eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.6, 28.1, 29.1 ve 29.2.3 maddeleri gereğince, müsabaka sırasında misafir takım sporcusu aleyhinde kaba ve küçük düşürücü şekilde tezahüratlarda bulunulması neticesinde anons yapılmasına sebebiyet verilmesi nedeniyle FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN 7.500-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, iş bu kararın ilgililere tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.