Tbmm Başkanı Kahraman:

Tbmm Başkanı Kahraman:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, “Yedek milletvekilliği dünya Parlamentoları’nda, gelişmiş demokrasilerde vardır. Bu yeni bir şey değildir. Bununla ilgili karar siyasi partilere a...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, “Yedek milletvekilliği dünya Parlamentoları’nda, gelişmiş demokrasilerde vardır. Bu yeni bir şey değildir. Bununla ilgili karar siyasi partilere aittir” dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, dünü unutmadan, düne takılıp kalmadan, bugün yapacakları çalışmalarla yarına yürüyeceklerini kaydederek, “Yarının planlamasını bugünden yapacağız. Önümüzde uzun bir yol var. Bu yolda evrensel hukuk normlarına uygun, demokrasiyi özümsemiş, milli birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefini aşmış bir Türkiye’ye ulaşmak için çalışmalarımızı ortak akılla yürüteceğiz. Milli bekamızın tehdit altına girmemesi için yoğun bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

Temel hedeflerinin Anayasa’yı değiştirmek olması gerektiğini söyleyen Kahraman, “Parlamentomuzda grubu bulunan dört siyasi partimizin de katkı ve desteği ile hazırlayacağımız yeni Anayasa, sade, sivil, demokratik, hürriyetçi, merkezinde bireyin olduğu bir Anayasa olacaktır” şeklinde konuştu.

Kahraman, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yeni Anayasa ile ilgili soruya Kahraman şöyle cevap verdi:

“Toplumun bütünüyle özümsediği bir Anayasa olmalı. Büyük bir çoğunluğun iştiraki gereklidir. Bendeniz dört parti diyorum, hepimizin gönlü bütün milletvekillerinin, bütün partilerimizin müşterek olarak kabulü. Nitekim daha önce kurulan uzlaşma komisyonu uzlaşamadı. Orada da her parti eşit sayıda temsil edilmişti. İkinci defa kurulan mutabakat komisyonu yine her parti üçer kişiden ve eşit sayıda gerçekleşti. Demek ki her seferinde gönlümüz bütünüyle bir araya gelerek çözüme gitmek istiyoruz. 61 ve 82 Anayasaları olağanüstü şartlarda hazırlanan Anayasalardır. Anayasamızda 1921 hariç diğer Anayasaların hep ithal anayasa gibidir. 1876 Anayasası Belçika Anayasası’nın esaslarını almıştır, 1924 Fransa Anayasası’nın esaslarını almıştır, 1961 Alman Anayasası’nın esaslarına göre tazmin edildi. 1982 Anayasası askeri idarenin Anayasası’ydı. Bizim şartlarımıza uygun, toplumumuza uygun bir Anayasa. bu olmadığı için anayasalar değişiyor, kısa aralıklarla değişiyor, birçok madde değişiyor ve ifade ettiği insicamı da ortadan kalkıyor. Anayasalarda ilaç prospektüsü değil, uzun nizameler değildir. Özlü olarak yapılması gereken hususlardır. Kaba bir şekilde ele almak değil, özünü ortayla koymak olmalı, yaşayan hayata göre de Anayasa uygulamada gerektiği şekilde değişiklik yapılabilin bir yasa olmalı.”

Anayasa’nın dokunulmaz, ele alınmaz bir metin olmadığını kaydeden Kahraman," Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu ele almalı, Türkiyemize uygun darbe önleyici, vesayet kaldırıcı, ferdi merkeze alan, ferdi özne alan bir Anayasa olmalıdır. Ben inanıyorum ki. Toplum da bunu istiyor ve bu istekler doğrultusunda 26. Dönem güzel bir anayasa yaparak siyasi tarihe taçlanmış olarak geçecek” şeklinde konuştu.

Mini Anayasa paketini değerlendiren Kahraman şunları söyledi:

“Geçici ön çalışma olarak görüyorum. Yine partiler bir araya gelerek bir düzenleme getiriyor. Açıklanan kısmıyla yargıda tekliği sağlamaya yönelik bir çalışma olduğu görülüyor.”

FETÖ Terör Örgütünün siyasi ayağında ayıklanma gerekliliğine ilişkin soruya kahraman ayıklanmanın devam ettiğini söyledi. Kahraman, “kurumlar kendi içinde tasfiyelerini yapıyorlar. İllerde yanlış yapılmış ise onların düzeltilmesi noktasında çalışma yürütülüyor. Başbakanımızın açıkladığı sapla samanı karıştırmayacağız diyor. Hakikaten hassas davranılması, adil davranılması lazım. Bir tarafta kişinin geleceği, hakkı, hukuku diğer tarafta devletin bekası, geleceği, yaşaması var. Bu iyi dengelenmeli” ifadelerini kullandı.

Erken seçime yönelik olarak Kahraman, “Seçimler zamanında yapılmalıdır. Belediye başkanları, Meclis seçimleri gibi, iki de bir seçim denmemelidir. Şu veya bu şekilde erken seçime gidileceğini sanmıyorum. Böyle bir hadise öteden beri söylenen bir hadisedir. Erken seçim değil, ciddi bsir inceleme ile bu yapılanmanın üzerine gidilmelidir” diye konuştu.

Yedek milletvekilliği ile ilgili soruya Kahraman,”Yedek milletvekilliği dünya Parlamentoları’nda, gelişmiş demokrasilerde vardır. Bu yeni bir şey değildir. Buna ait karar siyasi partilere aittir. Bize böyle bir teklif intikal etmiş değildir. Olabilir. Teklif ortaya çıktığında gerekçesiyle incelenip, ona göre nihai kararımızı verebiliriz”karşılığını verdi.

Yenikapı ruhunun devam edip etmediğine yönelik soru üzerine ise Kahraman şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu ruh her zaman vardır. 15 Temmuz gecesi herkes partisini bir tarafa bırakarak, ay yıldızıyla meydanlara gitti. Meclisimizi hiçbir yerden teklif gelmeden açtık, parti farkı gözetmeden fevkalade güzel bir bir araya geliş meydana getirdiler. O akşam Meclis’te yaptığımız toplantıda Meclis’te grubu bulunan üç partinin Grup başkanvekilleri divan’da katip görevi aldılar. Bakanlarımız, partilerimiz hep demokrasi vurgusu içinde bir arada oldular. Demokrasi halkın iktidarı, halkın bir araya gelişidir. Bu bir araya gelişi hep sağlamalıyız. Yenikapı ruhu hep vardı zaten. Milli menfaatlerde bir arayla geliş var. Bu ruh yaşamaktadır, yaşamalıdır, yaşayacaktır.”

Bazı vekillerin telefonlarında Bylock uygulaması iddialarına ilişkin olarak Kahraman, “Hepimizin gözü önünde cereyan erden hadise. Maske takmış bir insanın uzun yıllar meydana geçtirdiği yapı, bir meczup ile karşı karşıyayız. Ayıklama kendiliğinden oluyor. Sayın Başbakan’ın söylediği gibi, bu çalışmaların sonucunda ortayla çıkan tabloya rağmen devam edenleri zaten toplum bir tarafa atacaktır. Siyaset buna dahildir. Siyasette, askeriyede, yargıda bu böyle olmaktadır. Bütün işlemler adaletle yürütülmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.