TBMM eski Başkanı Şahin’den ittifak açıklaması

TBMM eski Başkanı Şahin’den ittifak açıklaması

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günlerde gündemde olan AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili olarak yapılan açıklamaların zaman içerisinde netleşeceğini söyleyerek,...

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, son günlerde gündemde olan AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili olarak yapılan açıklamaların zaman içerisinde netleşeceğini söyleyerek, “Bunun biraz daha batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır” dedi.

Şahin, birlikte Ulu Cami’de Cuma namazını kıldıktan sonra beraberinde Karabük Valisi Kemal Çeber ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile yapımı devam Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, seçim barajının düşürülmesi ile ilgili olarak bu konuda her siyasi partinin çalışma yaptığını söyledi.

Şahin, AK Parti’nin de uyum yasaları bağlamında çalışma yaptığını ifade ederek, “Anayasa değişikliğinden sonra bu anayasaya değişikliğine uyum sağlayacak yasalarda değişiklik yapılacak. Bu meyanda siyasi partiler kanunu da ele alınacaktır. Bu konu gündeme geldiğinde baraj konusu mutlaka değerlendirilecektir. Bizim şimdi bir şey söylememiz, ferdi olarak söylerim, o partimizi bağlayacak düşünce olmaz. Partimizin tüzel kişiliği ve yetkili organlar bu konuya görüşüp tartışıp kamuoyuna açıklama yapmadan benim şöyle yada böyle olmalı demem pek şık olmuyor. Kanaatim şudur, Cumhurbaşkanlığı hükmet sistemine Türkiye geçtikten sonra hükumetteki istikrar konusu büyük ölçüde çözülmüş oluyor. Barajın miktar düşürülmesinin Türkiye’deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda konu mutlaka başta iktidar partimiz olmak üzer diğer siyasi partilerle birlikte değerlendirecektir” ifadesinde bulundu.

AK Parti’nin MHP ile ittifak yapmasının gündem olduğunun da hatırlatılması üzerine Şahin, şunları söyledi:

“ Bu tür açıklamalar zaman içerisinde netleşecek olan açıklamalardır. Seçimlere doğru gittiğimizde yaklaştığımızda gelişmelere göre bu konu daha açıklığa kavuşur. Geçmişte siyasi partiler seçimlere girerken Türkiye’de ittifak yapmışlardır. 1991 seçimlerinde bunu biz yaşadık. Bunun biraz daha batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır. Benim şahsi kanaatim, gelecekte Türkiye’de siyasi partiler arasında ittifakların olabileceği şeklindedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.