Teb Bölgelerarası Toplantısına, Karaarslanın Konuşması Damga Vurdu

Teb Bölgelerarası Toplantısına, Karaarslanın Konuşması Damga Vurdu

AYDIN (İHA) – Türk Eczacılar Birliği’nin İzmir’de yapılan 40. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısına Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Kararaslan’ın konuşması damga vurdu. Ülke genelinde yaşanan terör olay...

AYDIN (İHA) – Türk Eczacılar Birliği’nin İzmir’de yapılan 40. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantısına Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Kararaslan’ın konuşması damga vurdu. Ülke genelinde yaşanan terör olaylarının da ele alındığı toplantıda son konuşmayı yapan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karararslan, terör ve yandaşlarını sert bir dille eleştirip “Biz de terör olaylarında masum halkın yaşadığı acıları görüyor acılarını paylaşıyoruz. Ancak bir farkla. Biz hendek kazan, bomba koyan devlete kurşun sıkanlara savaşçı değil terörist diyoruz. Önce silahları gömüp sonra barış isteyin” dedi.

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Toplantının son konuşmacısı olarak uzun bir konuşma yapan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan teşekkür ederek başladığı konuşmasında ilk olarak yaşanan terör olaylarını ele aldı. Aydın Eczacı Odası Başkanı Karaarslan, “Ülkemiz uzun yıllardır terör belasıyla boğuşuyor. Hedef gözetmeksizin halkımızın canına ve malına kast eden terörü lanetliyor, destekçilerinin ve işbirlikçilerinin er ya da geç bunun hesabını vereceği inancıyla, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Güneydoğu bölgesinden söz alan değerli başkanlarımız orda yaşananları acıları bizlere ifade ettiler. Bizler de televizyonlardan yaşanan acıları görüyor ve masum halkın yaşadıklarını acılarımız olduğunu bilmelerini istiyoruz. Ama bir farkla; Biz hendek kazan, bomba koyan, devlete kurşun sıkan insanlara savaşan insanlar demiyoruz terörist diyoruz. Şimdi sen terörü yapacaksın sonra konuşurken barıştan söz edecesin. Önce silahlar gömülmeli sonra barıştan söz edilmelidir. Biz Batıda hiçbir zaman Güneydoğulu kardeşimize yan gözle bakmadık bakanlara da fırsat vermedik” diye konuştu. Sözleri uzun süre alkışlanan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan ülkenin en önemli gündem maddesine ilişkin konuşmasının ardından mesleki konuları ele aldı.

Konuşmasında öz eleştiride bulunarak Türk Eczacılar Birliği (TEB)’in bazı uygulamalarını da eleştiren Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, “29 Mart 2016’da yapılan başkanlar danışma kurulu toplantısında tüm oda başkanlarının Merkez Heyeti’ne desteğini ifade ettiği bir ortam söz konusu iken; dahası 3 - 4 Nisan 2015 tarihlerinde yapılan SGK protokol çalıştayında dersimize iyi çalışmış ve çok güzel bir protokol taslağı hazırlamış iken, taleplerimizin sadece yaklaşık dörtte birini alabildiğimiz bir protokol, beklentileri karşılamanın uzağında kalmıştır. Eczacı Kart Projesini sonuçlandırıp kartların dağıtımına başlandı. Projenin başlangıcında büyük emeği olan 39. Dönem merkez heyeti üyesi Aynur Yıldız ve TEB Saymanı İsmail Başdil’e ve projeyi sonuçlandıran Mevcut merkez heyeti üyeleri ve TEB profesyonellerine teşekkür ediyorum. Devam eden başka bir proje de sayın Genel Sekreterimiz Arman Üney’in koordinasyonu ile yürütülen Smart Eczane projesi idi. Ve bu dönem daha hızlı bir ivmeyle devam edeceğini görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bu noktada bir sitemimi ifade etmek istiyorum. 39. Dönem Merkez Heyeti bünyesinde kurulan, başkanlığını o dönem Merkez Heyeti üyesi olan Murat Levent Koçak’ın yaptığı Meslek Hakkı komisyonu çalışmaları ne hikmetse askıya alınmış ve bazı uygulamalar bana göre ahde vefaya uygun olmamıştır. TEB gibi, artık devasa bir yapıya dönüşen meslek örgütümüzün profesyonel kadrolarla desteklenmesi daha etkin bir yönetim için elzem diye düşünüyorum” diyerek eczacılık mesleğinin gelişmesi adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.