"Tecrübe Paylaşım Programı" öğrencileri Uganda’da

"Tecrübe Paylaşım Programı" öğrencileri Uganda’da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonu ve desteğinde gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında üniversite öğrencilerinin Uganda’daki çalışmaları devam ediyor...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonu ve desteğinde gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında üniversite öğrencilerinin Uganda’daki çalışmaları devam ediyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonu ve desteğinde gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında üniversite öğrencilerinin gönül elçileri olarak ziyaret ettikleri 18 Orta Doğu ve Afrika ülkesinden biri olan Uganda’da program çalışmaları devam ediyor. Program kapsamında ilkokul ve liseden oluşan Uganda okullarında gerçekleştirilen “Bilim Seyyahları Afrika’da” projesine iştirak eden öğrenciler üç gün boyunca hem Türkiye’yi öğrencilere anlatma fırsatı bulurken hem de Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden oluşan Bilim Seyyahları Grubu; öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri kimyasal ve fiziksel deney ve oyunları eğlenceli bir şekilde öğrencilere aktardı.

Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında öğrencilerin Uganda’daki ilk günlerinde Kampala’nın Gyangenda İlkokulunda yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla 6 farklı atölye olarak gerçekleştirilen bilim seyyahlarının deney ve uygulamaları, ilkokul öğrencileri tarafından merak ve ilgiyle takip edildi. En az öğrenciler kadar öğretmenlerin de ilgi gösterdiği gösteride okulun bazı öğretmenleri daha önce sözlü anlattıkları dersleri görsel olarak izlemenin yanı sıra kendi öğrencilerine de fırsat buldukça anlatma imkanı buldu. Gün boyunca devam eden programda öğrenciler TİKA tarafından Türkiye’den getirilen ahşap maketleri heyecanla birleştirdikten sonra boyalarla renklendirdi.

Bilim seyyahlarının deney gösterileri ve fizik uygulamaları gün boyunca öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilirken; kimya, biyoloji, fizik, matematik gibi bir çok atölyede gerçekleştirilen deney ve uygulamaları kendileri de tekrar ederek daha önce yaşamadıkları bir eğitimin heyecanını yaşamış oldular. Tecrübe Paylaşım Programı öğrencilerinin ikinci gün çalışmaları yine Bilim Seyyahları Grubunun Nabisunsa Kız Lisesinde gerçekleştirilen programı ile devam etti.

Yaklaşık bin 600 öğrencisi bulunan okulun bahçesinde gerçekleştirilen açılış programında konuşan Büyükelçilik Maslahatgüzarı Volkan Şahinkaya, TİKA’nın tüm dünyada gerçekleştirildiği faaliyetlerin yanı sıra Uganda’da gerçekleştirilen çok sayıda projenin olduğunu belirtti. TİKA’nın Uganda Ofisi açıldığında projelerin sayısının artarak devam edeceğini ifade eden Şahinkaya, ofis açılma sürecinde gelinen noktayı Ugandalılara müjdeledi. Ayrıca Bilim Seyyahları heyetinin ve Tecrübe Paylaşım Programı heyetinin iki ülke ilişkilerine büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Şahinkaya, hem Türkiye’den gelen öğrencilerin hem de Afrika’dan Türkiye’ye gidecek öğrencilerin iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Programda konuşan Uganda Temel ve Ortaöğretim Genel Müdürü Mulindwa İsmail, TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerden memnuniyet duyduklarını ve TİKA ofisinin açılmasını heyecanla beklediklerini söyledi. İsmail ayrıca öğrencilerinin Türkiye’yi ziyaret etmelerinin, Türkiye’de eğitim görmelerinin hem gelişimlerine katkı sağlayacağını hem de iki ülke arasındaki bağları güçlendireceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından TİKA tarafından Nabisunsa Kız Lisesi öğrencilerine hediye edilen kırtasiye malzemelerinin dağıtımı, programa katılan yöneticiler ve Tecrübe Paylaşım Programı öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Programın ardından Bilim Seyyahları gösterisi okul öğrencileri ile buluşturuldu. 6 farklı atölyede gerçekleştirilen gösteriye okul öğrencileri büyük ilgi gösterirken öğrenciler aynı zamanda Türkiye’de eğitim ve TİKA projeleri konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Bilim Seyyahları grubunun programı başkent Kampala’da bulunan Kololo Lisesinde devam ederken Tecrübe Paylaşım Programı öğrencileri Uganda programının ikinci aşaması olan Yumbe İlkokulu ve radyosunda gerçekleştirecekleri tadilat çalışması için Yumbe şehrine hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.