Ted Ankara Koleji Öğrencileri Üniversite Öncesi Bilim “Oscar”ına Aday

Ted Ankara Koleji Öğrencileri Üniversite Öncesi Bilim “Oscar”ına Aday

TED Ankara Koleji 12. sınıf öğrencileri Elif Doğa Ulugöl ve Burcu Özer, üniversite öncesi bilim “Oscar”ı olarak bilinen ve her yıl ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (Intel-...

TED Ankara Koleji 12. sınıf öğrencileri Elif Doğa Ulugöl ve Burcu Özer, üniversite öncesi bilim “Oscar”ı olarak bilinen ve her yıl ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (Intel-ISEF) kimya dalındaki projeleri ile Türkiye’yi temsil edecek.

TED Ankara Koleji 12. sınıf öğrencileri Elif Doğa Ulugöl ve Burcu Özer, üniversite öncesi bilim “Oscar”ı olarak bilinen ve her yıl Intel firması tarafından ABD’de düzenlenen Intel-ISEF’te kimya dalındaki projeleri ile ülkemizi temsil edecek. TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri yarışmasında geçen yıl kimya dalında Türkiye ikincisi olan ve Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nda öğrenim gören Ulugöl ve Özer, bu başarılarıyla yine TÜBİTAK tarafından Intel-ISEF’e katılmaya değer bulundu. “Endotrakeal Entübasyon İşleminin Monitörizasyonunda Kullanılabilir Kağıt Bazlı Kolorimetrik ve Floresans Karbondioksit Sensörlerinin Tasarlanması” adını verdikleri proje ile kağıt bazlı kolorimetrik ve floresans karbondioksit sensör yapımını amaçlayan gençler, ayrıca yapılan sensörlerin endotrakeal entübasyon (solunumu güvenlik altına alma amaçlı trakea içine tüp yerleştirilmesi işlemi) monitörzasyonunu sağlamada ve bu işlemin doğruluğunun kontrol edilmesinde kullanılabilir olduğunun ortaya çıkarılmasını hedefliyor. Ulugöl ve Özer, 2017 Mayıs ayında Amerika’nın Los Angeles şehrinde 75 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek fuarda projelerini doktora seviyesinde bilim adamlarına sunma şansı bulacak. Fuarda başarılı bulunan projelere toplam 4 milyon dolar değerinde ödül ve burs dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.