TED Ege Koleji, Şehitleri Unutmadı

TED Ege Koleji, Şehitleri Unutmadı

TED Ege Koleji, 100.Yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferinin anlam ve önemini kavramak için “Milli Mücadele, Çanakkale ve Kıbrıs” konulu fotoğraf ve resim çalışmalarını sergiledi.

Öğrencilerin 100. Yıl dönümünde Çanakkale'yi anlaması, tarihi bilinç oluşturabilmesi için TED Ege Koleji ile Aydın Tarih Eğitim ve Kültür Derneği ortaklaşa düzenlediği “Milli Mücadele, Çanakkale ve Kıbrıs” konulu fotoğraf ve resim çalışmalarını sergiledi.

TED Ege Koleji öğrencilerinin sınıf sınıf sergiyi incelemesi sağlanan sergide konuşan sosyal bilgiler öğretmeni İlker Memiş, “Bir milletin tarihin hiç görmediği büyük bir onur mücadelesiyle vatan toprağını korumak için sayısız evladını kına yakarak hediye ettiği bir mücadeleydi Çanakkale Harbi... Her Türk gencinin Mustafa Kemal Atatürk ve canını yok saymış nice şehitlerimizin neler yaşadığını anlayabilmeleri için çok anlamlı bir etkinlik olacağını düşündük. Çanakkale Harbi’nin her bir anının her bir şehidin hikayesini hatırlatmak, her bir şehidimizi onurlandırmak, her bir gazimizi teşekkürlerimizi sunmak bizim görevimizdir” dedi.

Vatanın kolay kazanılmadığını kaydeden Aydın Tarih Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Musa İlhan, TED Ege Kolejli öğrencilerin büyük ilgisini çeken serginin 3 gün gezilebileceğini söyledi.

FOTO GALERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.