Tekerlekli sandalye hayallerini gerçekleştirmesine engel olmadı

Tekerlekli sandalye hayallerini gerçekleştirmesine engel olmadı

Bağcılar’da tekerlekli sandalyeye bağlı kalacağını öğrenince utancından 6 yıl boyunca evden çıkmayan Fatma Şahin, cesaretini toplayıp spor kulübü başkanlığından engelliler meclis başkanlığına, radyo d...

Bağcılar’da tekerlekli sandalyeye bağlı kalacağını öğrenince utancından 6 yıl boyunca evden çıkmayan Fatma Şahin, cesaretini toplayıp spor kulübü başkanlığından engelliler meclis başkanlığına, radyo dj’liğinden televizyon programcılığına kadar on ayrı işte büyük başarılara imza attı. Engelleri aşan Fatma Şahin’in bu azmi Bağcılar’daki bütün engellilere de örnek oldu. Şahin’i örnek alan engellilerden kimi dünya şampiyonu kimi de yazar oldu.

Bağcılar Belediyesi Özel Başak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne muayene için gelenleri, kendi gibi engelli olan Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatma Şahin karşılıyor. 22 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Şahin, ailelerin kendisiyle konuştuktan sonra çocuklarının tedavisi konusunda umutlarının arttığını söylüyor.

“Utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım”

Hayat hikayesiyle engellilere örnek olan Fatma Şahin, dipten hayallerini gerçekleştirdiği noktaya yükselişini şu şekilde anlattı:

“Kas hastasıyım. Çocukluğum bu hastalıkla mücadeleyle geçti. 22 yaşına geldiğimde bana engelli olduğumu ve artık hayatımı tekerlekli sandalyede sürdüreceğimi söylediler. Dünyam karardı ve utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım. Herkes beni görecek ve küçümseyecek diye düşünüyordum. Zorunlu durumlarda ise gece karanlıkta çıkıyordum. Üzüntüm isyan boyutuna gelmişti. Neden ben Allahım diyordum. Hiçbir sebep beni evimden çıkartamıyordu. 6 yıl sonra ısrar sonucu engellilerin olduğu pikniğe gittim. Bir de ne göreyim benim gibi binlerce engelli vardı. Hatta aralarında kariyer yapmış üst düzey isimler de vardı. O gün orada yalnız olmadığımı anladım ve hayallerimi gerçekleştirme kararı verdim. Ve o günden sonra hayatım değişti.”

“Gülerken düşündürmeyi amaçladım”

Evden çıktığında ilk işinin üniversite sınavına başvurmak olduğunu söyleyen Şahin, “Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdim. Okurken Engelliler Kursu’nda sekreter olarak iş hayatına atıldım. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi’ni kurdum. Hala onursal başkan olarak devam ediyorum. Engellilerin sesini duyurmak için daha çok şey yapmam gerekiyordu. Ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başladım. Yetmedi bir radyoda ‘Engelleri Aşanlar’ programında dj’lik yaptım. Ardından yine büyük bir televizyonda gündüz kuşağında kadınlara yönelik ‘Bizimhane’ isimli bir program yaptım. Kişisel gelişim, kadın ve çocuk hastalıkları gibi her türlü konuyu işledik. Bağcılar Belediyesinin programlarında da sunuculuk görevini üstlendim. Ayrıca bir de kitap yazdım. Engellilerin trajikomik durumlarını kaleme alıp ‘Arafta Kalan Kahkahalar’ isimli kitabı yazım. Gülerken düşündürmeyi amaçladım. Kısacası bütün işlerimde engellilerle ilgili mesajlar vermeye çalıştım. Özellikle benim gibi evden çıkamayan engellileri evlerinden çıkarmak için uğraştım" diye konuştu.

Elini tuttuğu engelli sporcu olimpiyat şampiyonu oldu

6 yıl meclis başkanlığı yapan Fatma Şahin, yetenekli engellileri keşfetmek için 2008 yılında Bağcılar Belediyesi bünyesinde Engelliler Spor Kulübü’nü kurdu. Çeşitli branşlarda engellilerin hem sosyal hem psikolojik anlamda hem de istihdam alanında rehabilite edilmesini sağladı.

Şahin’in bugüne kadar rol model olduğu engellilerin bazıları sınavları kazanıp üniversitede öğrenci oldu bazıları da mesleklerinde iyi yerlere geldi. Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Takımı’nın Avrupa Şampiyonu milli takım sporcusu Hamide Kurt ve Akdeniz Olimpiyatları şampiyonu Zübeyde Süpürgeci de Şahin’in elini tuttuğu sporculardan.

Son olarak şimdi Halkla ilişkiler sorumlusu olan ve aynı zamanda danışmanlık yapan Şahin, “Ulaşamadığımız engelli olduğunu duyunca çok üzülüyorum. Amacım hayata katılmamış engelli bırakmamak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.