Tekin’den Başbakan’a Sorular

Tekin’den Başbakan’a Sorular

Partisinin Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, genişletilmiş il başkanları toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. CHP'nin kurultayıyl

- Partisinin Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, genişletilmiş il başkanları toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. CHP'nin kurultayıyla bu kadar çok meşgul olmalarını sevindirici bulduklarını kaydeden Tekin, “CHP'nin kurultayıyla ilgilenecek kadar Türkiye ile ilgilenmiş olsalardı, bugün Türkiye'nin dış politikası kevgire uğramamış olurdu. Buradan ilk defa söylüyorum kendilerinin de yaptığı bir kurultay değildi. Adeta bir devlet düzeni içerisinde otoriter bir yapıyla, talimatların uygulandığı bir toplantıydı” dedi.

Başbakan Davutoğlu'na sorular yönelten Tekin, “Uçağımız düştü, iki pilotumuz şehit oldu. AKP yetkilileri bunun bedelinin ağır olacağını, bunun hesabının sorulacağını söylemişlerdi. Niye bu hesabı soramadılar? Bu uçağı kim düşürdü? İki pilotumuzu kim şehit etti? Dinlemeler konusunda Almanya'nın baskısı sonucunda ABD Başkanı özür dilemesine rağmen, bizi dinleyen Almanya’ya karşı bu yöntemi neden Türkiye uygulamadı? En azından içerinde göstermiş oldukları hassasiyeti Almanya karşısında gösteremediler? Bunu Davutoğlu'nun, kamuoyuna açıklaması gerekiyor. Bir ülkenin son dönemlerde özellikle dış politikalar konusunda her türlü çamura batmış, her türlü yasa dışı örgütlerle ilişkisi olan bir ülkenin bir başka ülke tarafından dinlenmesini kabul etmemiş mümkün değildir” dedi.

Gürsel Tekin, iktidar gibi kirli meydanın da olduğunu ileri sürerek, “CHP olarak Türkiye'deki yolsuzlukların hangi boyutlara ulaştığını söylememize rağmen galiba inandırıcı olamadık. Bizim söylediklerimiz bir anlam ifade etmiyor olabilir. Ama kabinenin bakanı Ali Babacan'ın geçen hafta söylediği cümleleri Sayın Başbakanı'nda söyleyebileceği bir laf olması gerekiyor. Sayın Babacan, bir gece yarısı imar tadilleriyle milyar dolarların nasıl kazanıldığını söyledi. Bir gün sonra gazetelere yansıdığını görebildiniz mi? Kabinedeki bir bakanın içeride yolsuzların nasıl olduğunu, bir gece yarısı insanların milyar dolarlara nasıl sahip olduğunu itiraf ediyor ve bu itirafın karşısında herkes suskun ve herkes sağır” dedi.

Birisinin iki adamlıktan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Tekin, “Birinin bu iki adamlıktan vazgeçmesi lazım. Dış politikayı iç politika malzemesi haline getirmeyin. Getirirseniz bunun bedeli çok ağır olur. Sadece siz bu bedeli ödemezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti bu bedeli öder. Bugün Esma'yı öldürenlerle aynı saflara geldiniz. Bütün olup bitenleri gizli tutamazsınız. Bu coğrafyada yasa dışı terör örgütleriyle ilişkilerinizi dünya medyasında tümü ortaya çıkıyor. Sayın Davutoğlu, sen CHP'yi boş ver. Esir düşmüşsünüz esir. Bu iktidar bugün dünyanın esiri olmuş durumda. Eğer sizin bütün politikalarınız dinlenebilecek durumdaysa, burada sessiz kalıyorsanız bunun önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceği ağır faturaları hep beraber düşünmeliyiz. Hiç biriniz korkmayın sizi bu esaretten kurtarmak bizim namus borcumuz olacak. Bizi darağacına da götürseler bu ülkeyi bu eşkilayara teslim etmeyeceğiz" dedi.

TEKİN’DEN BAŞBAKAN’A SORULAR

TEKİN’DEN BAŞBAKAN’A SORULAR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.