Teleferikte Mahsur Kaldılar

Teleferikte Mahsur Kaldılar

İzmir’in Balçova ilçesinde, yeni hizmete açılan teleferiğe binen vatandaşlar, sistemin arıza yapması nedeniyle havada mahsur kaldı.Edinilen bilgiye göre, Balçova ilçesindeki teleferik tesislerinin hal...

İzmir’in Balçova ilçesinde, yeni hizmete açılan teleferiğe binen vatandaşlar, sistemin arıza yapması nedeniyle havada mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Balçova ilçesindeki teleferik tesislerinin halka açılış günü nedeniyle onlarca vatandaş teleferiğe binmek üzere bölgeye akın etti. İddialara göre, vatandaşlar teleferiğe bindiği anda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı akşam saatlerinde sistemde arıza meydana geldi. Havanında sıcak olmasıyla birlikte kabinde kalan vatandaşlar, kavurucu sıcakla da birlikte zor anlar yaşadı. Yaşadığı zor anları anlatan Ali Bilge Hatiper, “Böyle hizmet olmaz” olsun diyerek tepki gösterdi. Yaklaşık 2 buçuk saat yukarıda mahsur kaldıklarını ifade eden Haitper, “Hiçbir belediye çalışanı bize yardım etmedi ve telefonlar hep meşgul çaldı. İlgileneceğiz deyip kimse müdahale etmedi. Bunlara rağmen aşağıya indiğimizde ücret iadesi de yapmadılar. Yani böyle hizmet olacaksa hiç olmasın. Ellişerli gruplar halinde dağdan yayan inenler oldu. Biz böyle hizmet istemiyoruz. Çocuğu olan yeni doğmuş bebekler vardı, insanlar bu sıcakta orada kavruldu ve gerçekten izdiham yaşandı. Daha yeni yeni 150-200 kişi daha var yukarıda ve inmeye başladılar aşağıya yavaş yavaş. Tek kabin çalışıyor beş altı kişilik gruplar halinde inmeye başladılar. Tüm bunların üzerine aşağıya indiğimizde bir özür dileyen bile olmadı” dedi.

Ayrıca teleferik 2007 yılında riskli raporu verilerek kapatıldı ve 8 yıl sonra açılarak bugün hizmete girdi. Normalde Saat 10.00’dan 23.00’e kadar hizmet veren teleferik seferlerinin, yarın saat 10.00’a kadar iptal edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.