Termal kameralı kule sayesinde 112 kaçak yakalandı

Termal kameralı kule sayesinde 112 kaçak yakalandı

Bodrum’da Kardak kayalıklarının karşısında bulunan Çavuş Adası’na kurulan termal kameralı gözetleme kulesi sayesinde 112 kaçak göçmen yakalandı.Bodrum’un Çavuş Adası’nda bulunan termal kameralı gözetl...

Bodrum’da Kardak kayalıklarının karşısında bulunan Çavuş Adası’na kurulan termal kameralı gözetleme kulesi sayesinde 112 kaçak göçmen yakalandı.

Bodrum’un Çavuş Adası’nda bulunan termal kameralı gözetleme kulesi, Topan Adası açıklarında seyreden şüpheli bir tekneyi belirledi. Bodrum Deniz Güvenlik, Gözetleme ve Radar İstasyon Komutanlığı tarafından termal kameralarla tespit edilen teknenin yakalanması için bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri gönderildi.

Düzenlenen operasyonda İzmir Dikili Limanı’na kayıtlı “Eşref” isimli özel bir tekneye binen 112 kaçak göçmen yakalandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Somali, Suriye, Filistin, Mısır, Yemen ve Irak uyruklu kaçak göçmenler, Turgutreis Limanı’na getirdi. Burada işlemleri yapılan göçmenler ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.