Terör Operasyonlarında IŞİD Ve PKK Üyeliğinden 5 Tutuklama

Terör Operasyonlarında IŞİD Ve PKK Üyeliğinden 5 Tutuklama

İstanbul’da terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda  dün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 3’ü IŞİD, 2’si ise PKK üyeliğinden tutuklandı. 10 şüpheli ise serbest bırakıldı.Yurt genelinde terö...

İstanbul’da terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda  dün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 3’ü IŞİD, 2’si ise PKK üyeliğinden tutuklandı. 10 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Yurt genelinde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan ve PKK üyeliği ile suçlanan 10 kişi ile IŞİD üyeliği ile suçlanan 5 kişi dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerden PKK üyeliği ile suçlanan 10 şüpheliden 8’i ile IŞİD üyeliği ile suçlanan 5 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Hakimlik huzuruna çıkarılan ve PKK üyeliği ile suçlanan 8 şüpheliden 2’si örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklandı. Hakimlik PKK üyeliği ile suçlanan 6 şüpheliyi ise serbest bıraktı.

Mahkemeye IŞİD üyeliği suçlamasıyla sevk edilen 5 kişiden ise IŞİD’in İstanbul emiri olduğu öne sürülen Abdullah Abdullayev’inde aralarında bulunduğu 3’ü tutuklandı. Hakimlik 2 kişiyi ise serbest bıraktı.

7 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında hafta sonundan itibaren Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 31 kişiden  ‘Ebu Hanzala’ kod isimli Halis Bayuncuk’un da bulunduğu 4 kişi IŞİD, 3 kişi ise PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.