Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Terorizm

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Bu gün ki, yazim dünyamizda son zamanlar beşeriyyete karşi işledilen kanli,en acimasiz ve en tehlükeli cinayetin Teror ve Terorizmden topladigim ve araşdirdigim bilgilerden okuyucularimi bilgilendirecem.

Evet efendiler ilk olarak ,, Teror “ kelimesi Qorxu ( korku) sözünden ireli gelir. Teror ve Terorizmin kökü ta eski zamanlara gedir. Muasir terorizmin tarihi m.s. 1 yuz ileden İsrayil erazisinde Roma işgalçilarina karşi yahudi dini sektasi olan,, ZEALOTOS ‘’ -larin keçirdiyi teror aktlaridir.18 ve 19 yuz yillarda Avropanin bu gün demokratiya, insan hakklari dedikleri devletlerde Fransa başda olmakla Terorizmi dünyaya bela etdiler ve yaydilar. Fransa inqilabi devrimi 1789-1794 Konvet adlanan devrimin ireli gelenlerinde ilki Maxsimlyan Robespier ( 6 mays 1758- 1794) Jakobinler herakatinin liderilerinden biri olarak taninan yuksek intelektual seviyyesiyle seçilen ve heç bir dini inanca sahib olmayan yalniz tek tanri Deizm inancinda olan şehsin ve dava arkadaşlarinin teror aktlarinin devlet adamlarina ve devletde haos çikarmak üçün töredilmesi ve teror-un kurulmasini , teşkilatlanmasini sakliyan biri.

Teror ve Terorizm - siyasi,Din-i, İdeoloji, ve iktisadi meksedlere çatmak üçün qeyri kanuni emellerin zorakiligin, gücün tesiriyle korku (qorxu) salarak hedefine çatmak metodudu. Etnik, dini , kriminal separatizmin ve s. Terorizmin bir növüdür. Terorçuluk cinayetkarligin en tehlükeli formasidir.

Terorizmin en tehlükelisi 1-Din- i , 2- İdeyoloji dir.

Bu növ terorizmden her zamanlar güclü ve zeyif devletler kullanmiş ve destek vererek yaratmiş ve sonda da hedeflerine çatdikdan sonra kendileride yok etmiş ve ya bu kimi teror örgütlerini yok etmeye yaşil işik yandirmişlar.

Selcuklular döneminde dini İsmaiyletler terikatinin Misir terefinden desteklenen ve heledi bu günlere kimi ismi korkuynan kullanilan ,, Haşhaşi ‘’ -ler Hasan Sabbah terefinden Alamut kalesinde kurulan ,, cennetin fedaileri ‘’ isimli ( ASSASİN ) teror örgütünüde deye bilerem.

Gelek yakin tarihimize 19 yuz yilin sonu ve 20 yüz yilin evvelerinde yaradilmiş ve bu günde bütün milletlere bir Teror belasi olan terorizme.

Bura dikket eziz okuyucularim bezen imperialist işgalci devletler kendi çikarlari üçün kendileri etnik azginlik milletlerden bir idyaloji Teror teşkilati kurdurub, her türlü destek vererek yaratdiklari devletleri içden xaosa bozguna ugradib o devletde ya iktidari endirmek , yada parçalayib kendi çikarlarina işgal etmek ve Teror teşkilati kurduklari devletlerin yeralti kaynaklarini ,medenlerini kullanmak ve hemin devletlerde ikinci bir devletler yaratmak meksedi daşiyir.

Çar Rusyasi iperyasinin çökmesini saklayan Dünya Sionist Teşkilati WZO terefinden Marksizimin komunist idyalogiyasinin Rusya temsilçisi V.İ.Lenin ve Trocskiy terefinden kominist bolşeviklerin “kirmizi teror‘’ ismiyle Rusiyada ve hetdda merkezi sayilan ST.PİTERSBURGDA saray devlet adamlarina hetta Çar-in kendine teror saldirilari edilirdi. Sonda Rusiyada bir haos çikardib devrimi yaptilar ve bu teroru da elbet batili Alman istihbarat teşkilari terefinden her türlü desteklendi.

Bezen sene karşi düşmençilik eden Devletle açik savaşi göze almayib siyasi gediş ederek hemin devletde yaşiyan etnik azginlik milletlerden hüriyyet ,azadlik dini msehbler sloqanlari iyle etnik milleti örgütlendirib destekleyib o devleti içden zeyifledirsen. Buna örnek 2 AbdulHamid Hanin İngilislerin Osmanliya karşi gizli ve aşkar düşmençiliyini görüb İngilterede 300 yil İngilis Köleliyinde yaşayan İrland milletini Destekliyerek İRA teşkilatini kurdurmuş İrlandlarin kutlu davasinda her türlü destek vermişdir. İrlandlar sonunda bagimsiligini küzey İrlandiya Dublin merkezli devletlerini kurdular.

Evet tebbi İngilisler İRA ( İrland Cumhiriyyet Ordusu İRO) teşkilatini teror teşkilati kimi dünyaya tanitmişlar hetta bu gün bele İRA ( İCO) İngilislerin belasi olmuş.

Evet efendiler dünyada bütün teror örgütlerinin arkasinda güclü devletler ve İstihbarat servisleri var, çünki başka hiç cur örgut kurula bilmez. Dünyada en çok Teror örgütlerinden kullanan ABD, İngiltere, İsrayil, Almaniya ve Fransa ve Rusiyadir.

Bura dikket -Teror örgütleri teroristler parayla ve idyalogiyala her türlü katilyamlar yapirlar amma nedense ABD BLECK WATER ve Rusiyanin Vagner muzdlu eskerleri aynen teror teşkilatlari kimi dünyanin her yerinde katilyamlar edir, devıetlerde darbe yapir ve kimleri lazimdirsa sui kastle aradan götürür. Acaba bes ne üçün bu parali katillere Teror ve ya terorist ismi deyilmir? Demek bu iki devlete olar amma başka devletler parali ordu yaradarsa hemen onu teror örgütü ismi verilib ortadan kaldirilar.

Gelek iki kardaş devletlerimize Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyyetine biz Türklere karşi kulanillan Teror örgütlerine Asala, PKK, YPG, Daşnaksyutun, Voma, DEAŞ , FETO , SEYİD NURSİ , ŞEYH SEİD çetelerinin ve örgütlerinin ABD , Rusiya , İngilis ve Fransiz, Alman gizli servisleri terefinden yaradilan , egitim gören teror teşkilatlarina.

1892 den başlanan etnik azginlik milletlerin Osmanlida İngilisler ve fransizlar ve esasda Çar Rusiyasi terefinden desteklenen Ermeni Hincar ve Daşnaksyutun teror teşkilatlari ve 1900 de İngilislerin desteyile yaradilan ,,Kürd Teavin ‘’ ve ,, Kürdüstan Teali ‘’ cemiyyeti, Kürd Azadi,Kürd Nevi, ,,Kürdistan Mühibbat Cemiyyeti, Neşri- Maarif ‘’ cemiyyetleri kurdurmuşlar. Anadolu ve Adanada Ermeniler direniş cemiyyetleri teror örgütlerini kurdular.

Pontusçular da, Trabzondan Zongukdaka kadar olan Karadeniz bölgesinde Rum devleti kurmak adi altinda, Ermeni ve Rumlar kimi , Kürdlerde Amerikalilarin İistanbulda kurduklari Wilson Prinsipleri ( yani etnik azginlik milletlerin her hansi bir devletde kendi devletlerini kurmak) tuzagina düşerek biz Türk milletine ( min yillar bir yerde yaşamiş kürd kardaşlarimiza) bu günün PKK teror örgütünün başlangicini ve düşmençilik tokumunu yaratdilar.

Ermeniler Ruslarin kazina gelib ,, Böyük ermenistan ‘’ hayallarina düşüb biz Türklere arkadan hayincesine hancer sokdular. Ve bu gün de 1979 yaradilan PKK teror örgütü Apo deyilen ermeni bir şerefsizin cocuk katilinin Kürd milleti adindan konuşmasi hemde kendi bile kürdce konuşa bilmiyen bir ermeni PKK lideri. 1978 Sovetler SSCB DİŞ KEŞfİYYAT İDARESİ ( SVR) Diş İstihbarat İdaresi başkani Y. Primakov terefinden desteklenen ve finans edilen PKK. Bu gün bele Rusiyanin Yaroslavl şeherinde PKK kamplarinin olmasi ve bölgelerde,, kürd Evi ‘’ adi altinda PKK teroristleri yetişdirirler. SSCB dagildikdan sonra sahibsiz kalan bu örgüt ABD ve İsrail ve Suriye devletleri , Rusiya terefden Türkiye Cumhuruyyetine karşi bu günde teror örgütü kimi kullanilir , hepside allahsiz ateis , üst katida ASALA ermeni teror teşkilati üyeleri.

Dünya da teror örgütlerini yaradan ve destekliyen ölkeler ABD,İran, Fransa, İrlandiya, İngiltere, Rusiya, Ermenistan, Afkanistan, Bir nece Arap devletleri ve.s.

Ermenilerin Nemezis adladirdiklari (qisas) teror örgütü Biz Türklerin devlet adamlarina ve aydinlarina karşi sui kastlar etmesi 15m mart 1921 Almaniyanin Berlin kentinde Talat Paşa -ya bir sui kast girişimi Daşnak ermeni teroristi Sogomon Tehliryan terefinde katla yetirildi, Camil Paşa ve diger veten ogullarimiz katle yetirildi. Azerbaycan Cumhuriyyetinin ilk Diş işleri bakani F.H. Hoyski 9 Feteli xan Xoyskiy) Tiflisde hemin ermeni teroristleri terefinde katl edildi. Hetta bu gün Ermenistanda Talat paşamizi katl eden ermeni terroristin Sogomonun abidesi ucaldilib ayaginin altinda da bir kafa ve bu kafa Talat paşamizin simvolu.

Bu Ermeni milleti Eravanda bu abideni ucaldarak nasil biz bu şerefsizlerle bariş içinde ola bilerik ve ya 100 lerle ogullarimizi minllerle Türk milletini katl eden bir milletle nasil hoş görülü ola bilerik? Ben kendim üçün deyirem ben barişmam. Yazimdan kenara çikmayim yolumuza devam.

Evet efendiler bu gün Asala ermeni teror teşkilatinin 1978-1984 yillarda Türkiye Cumhuriyyetininn konsulluklarina ve diplomatlarina karşi teror saldirilarinda nece igid veten övladlarini şehid etdiler ve 1984- cu yilde Türkiye Cumhuriyyetinin MİT teşkilati terefinden ASALA nin 10 agil babasi ve liderleri dişarida infaz edildi. Asala teror örgütü susduruldu ve bu gün 2023 yene baş kaldirmiş şimdide Zengezurda ,,Vamo ‘’ adlanan ermeni teror orgütüyle ve PKK teroristleriyle kamplar kurub yeni teroristler hazir edirler. İnteresan bir olaydi ki, her kes bu teror örgütünü bilir, internet saytlari ve Roma da Bank hesablari ve kimse Terora karşi dünya Antiteror teşkilati hiç bir şey olmamiş kimi davranir. Burda bir maksad var bu teror örgütlerini destekliyen devletler İran ve Avropa imperialist devletleridir, çünki biz Türklerden 2000 min ilik kisasi almak isterler her zaman. İstanbulun Fethi, Anadolunun Fethi, Bizansin ve Roma imperiyasi dize getiren Atillanin kisasini, Bati hanin Altin Ordasinin kisasini, AlpArslanin Malazgird Zeferinin kisasini ve s. Sonda Qazi Mustafa Kemalin ve silah arkadaşlarinin verdiyi Kurtuluş savaşinin, İzmirde Yunanlarin denize tökülmesinin, Bakü-nin Nuru Paşa ve Kafkaz İslam Ordusu terrefinden Fethinin , KKTC – nin ve sonda 2020 27 eylül Karabag Zefer savaşinin ve son 2023 Karabafda yarimçik sakladiklari Zeferin Antiteror operasiyonin 24 saat içinde terora son noktayi koyulmasinin kisaslaridir.

Şimdi size ilk olarak Türk dünyasinda terorla mucadile Antiteror teşkilatindan DİFAİ- den bilgi verecem. 1905-07 yillarinda biz Azerbaycan Oguz Türklerinin devleti Çar Rusiyasi terefinden 1805 -ci yilinda Kürek çay sazişinden sonra Rus işgalinda olmagimiz ve Çar Rusuyasi biz Türkleri quberniyalara valiliklere bölerek ustumuzde Rus milletinden idarecilikde olarak bizi içgal altinda saklamiş ve 20 yuz yilin evvelerinde bize karşi Ermeni Daşnaksyutun terorunu destekleyerek kafkazda Bakü de, Şuşada, Zengezurda, Şamagida, Karabagda katilyamlar yapdirmişdir. O zaman 1906 yilde bizim Oguz Türklerinin Ziyyalli merd, İgid Türkçüluk ve Devletçilik idyalogiyasinin( ülküsünün) banisi olan Ahmed Agaoglu ve silahdaşlari terefinden Gencede toplanarak bu Ermeni teroruna son koymak ve baçsiz Türk milletini korumak üçün,, kendi göbeklerimizi kendimiz keserik ‘’ deyerek DİFAİ antiteror teşkilatini kurdular. Evet Difai kisa bir zamanda Ermeni teroristleriyle kendi dilinde konuşmaga başladi ve hettda Rus memurlarindan kimlerse ermeni milletine destek verib Türk milletini incidirdi , zülm verirdi onlarada ve onlara köpeklik eden iş birliyinde olan ( xayanetkarlara) devletde olan Rusyaya çalişan memurlarada karşi mucadile eden Fedailer. İlk olarak Terora dur deyen İlk antiteror teşkilati Difai olmuşdur. Ruhlari şad olsun.

Bu gün qardaş Türkiyemizin Desteyile ( İsrayil, Pakistan devletlerininde) 30 il ermeni teroristlerinde işgalda olan torpaklarimizi Azad etdik , şehidlerimizin kisasini aldig. Bu günü bize yaşadan Liderlerimize ve Ordularimiza selam olsun. Şehidlerimize de Allahdan rehmet dileyirem , Bahtiyar Ersoy Paşa yada şehsi adimdan teşekkür edir ve gözlerinden öpürem. Qazilerimizede Allah şefa versin Amin.

Bu gün Türkiyemiz Suriyede PKK , YPG, ASALA DEAŞ başka ne kadar it çakkal sürüsü terorist varsa her birine TSK mucadile edir ve göz açmaga koymur. Bu teroristlerin arkasinda duran ABD ve kim varsa her kese heddini bildirir.

Bu yazimi yazdikda İsrayil – Felestin savaşi Orta Doguda yeni dönem başladi. Eger bu savaş Türkiye Cumhuriyyetinin ve Misir devletinin araciligiyla durdurukmassa dünya yeni döneme Terorizm dönemine girecek.Bundanda zerer çeken, zülm gören sivil halklar olacak. Bu fürsetden istifade edib Türkiye Cumhuriyyeti TSK Suriyada Teror orgütünün kökünü kazimali ve bitirmelidir, artik bu iş bitmeli ve kimese ne Avropa ne ABD ne Rusiya kulak asmamali ve kimlese masada oturmamali ta ki, bu Teroristleri tam yer yüzünden silene kimi, hepsini torpaga gömenedek durmamali , İçeride Devletde PKK siyasi ayagi olan HDP kapatmali ve HDP den olan vekillerin hansi teror orgütüyle elaqesi, iş birliyi varsa onlarida etkisiz hale getirib o İmralidaki Apo katilinin yanina kapatmali.

Teroristle söhbet olmur kafasina sik savaba bat. Bu iş bitsin.

Devlete , Millete Silahli baş kaldiran kim varsa Başi omuzundan ayrilmali , dizi olana diz çökdürlmeli başka yolu yok. Teroriste merhemet olmamali hepsini leş kimi daglara daşlara kurta kuşa yem edilmeli.

Evet efendiler bu hakkda çok yazib sizleri yormuram, bu gün ki , yazimda az da olsa okuyucularima nese bilgi vere bildimse demek milletim üçün azda olsa nese etdim.

Kilincin keskin olsun TSK, Uca Allah mehmetçiyimizi Ordumuzu , Türk milletimizi korusun Amin.

Mövcud oldugun kudret damarlarinda akan ASL kandir. Q.M. KEMAL.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum