Tezcan’dan Erdem’e Cevap

Tezcan’dan Erdem’e Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, önceki gün yaptığı basın açıklaması ile kendisini eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e cevap verdi.

- Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, önceki gün yaptığı basın açıklaması ile kendisini eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e cevap verdi. Tezcan, “Bülent Tezcan’ın durduğu yer de Mehmet Erdem’in durduğu yer de çok açıkça bellidir. Bülent Tezcan, demokrasiden hak ve özgürlüklerin sınırsızca kullanılmasından, özgürlükten, hukukun üstünlüğünden yanadır” dedi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem için sert ifadeler de kullanan Tezcan açıklamasında “Bizim için Yasin Börü de Berkin Elvan da kıymetlidir. Siyaset bunlar arasında ayrım yapmadığı zaman anlam kazanır. Türkiye’de teröristi kimim koruduğu izahtan varestedir. Terör örgütlerine sınırsız imkan ve özgürlük tanırken iç güvenlik paketiyle bütün ülkeyi fiili olağanüstü hal altına sokmaya çalışan anlayışın hedefi kuşkusuz terör örgütleri değil, temel hak ve özgürlükleri kullanmak isteyen muhalefettir. 17 Aralık soruşturmasıyla ortaya çıkan kara para aklama trafiğinde İran’ın Türkiye üzerinden 87 milyar dolarının aklandığını sağır sultan bile biliyor. Uluslararası ambargo nedeniyle İran’ın ihraç ettiği doğal gaz ve petrol bedelinin nakit olarak İran’a girişi yasaktır. Bunun yerine gıda maddesi almak zorundadır. Rıza Sarraf ve bakanların ortaklığıyla kurulan çete, sahte belgelerle İran’a yapılmayan ihracatı yapılmış gibi gösterip İran’ın parasını kurtarmış Türkiye’nin bu miktarda İran’a gıda maddesi ihracat etme fırsatını da yok etmiştir. Sayın Erdem bu usullerin nasıl işlediğini öğrenmek istiyorsa durduğu yer bu stajı yapmaya oldukça müsait bir yerdir. Eğer Rıza Sarraf’a ve hakkında meclis araştırması açılan eski bakanlarına dönüp sorarsa, daha bizim aklımızın ermeyeceği envai çeşit yolsuzluk usulünü de öğrenebilir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.