Toplum Baskısı ‘Dil’i Vuruyor

Toplum Baskısı ‘Dil’i Vuruyor

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Müdürü Atilla Ediz, eleştirilme ve yanlış yapma korkusunun yabancı dil öğrenmeyi zorlaştırdığını, özellikle orta yaş ve üstündekiler için çözümün birebir uzaktan eğitimden geçtiğini söyledi.

- Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM) Müdürü Atilla Ediz, eleştirilme ve yanlış yapma korkusunun yabancı dil öğrenmeyi zorlaştırdığını, özellikle orta yaş ve üstündekiler için çözümün birebir uzaktan eğitimden geçtiğini söyledi.

GESEM Müdürü Atilla Ediz, yabancı dil eğitimindeki en büyük sorunun toplum baskısı olduğuna işaret etti. Kişinin çevresi tarafından eleştirilme, alaya alınma ve yanlış yapma korkusu yüzünden yabancı dil eğitiminden soğuduğunu dile getiren Ediz, bu durumdan en çok da orta ve üstü yaştakilerin olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

“ÇÖZÜM UZAKTAN EĞİTİMDE”

Dil öğrenmenin özveri ve sabır gerektirdiğini kaydeden Ediz, “İhracatla, turizmle ilgilenenler başta olmak üzere farklı kesimlerden kişiler İngilizce öğrenebilmek ya da seviyelerini yükseltebilmek için büyük bir heyecanla kurslara katılıyor. Ancak toplu ortamda yapılan dersler bir süre sonra bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor, birçok öğrenci eğitimi bırakıyor. Hatta kimileri umudunu tamamen yitirip, İngilizce’ye küsüyor. Özellikle konuşma seviyesini yükseltmek isteyenler için yurt dışından eğitimcilerle bilgisayar ortamında ders yapılmasını sağlayan program düzenledik. Katılımcılar istedikleri saatte, bilgisayarı başına geçerek ana dili İngilizce olan öğretmenlerle canlı görüşüyor, yabancı dil seviyelerini yükseltiyor. Toplum baskısından uzaktaki bu eğitim yanlış yapma ve tenkit edilme korkusu yaşamaya son veriyor, kişiyi başarıya götürüyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.