Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Eserlerini Sergiledi

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Eserlerini Sergiledi

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, tedavi gören hastaların yaptığı ürünler Sevgi Yolu’nda açılan sergi...

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde yer alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, tedavi gören hastaların yaptığı ürünler Sevgi Yolu’nda açılan sergi ile satışa sunuldu.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Etkinlikleri kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören danışanların yapmış oldukları ahşap boyama ve süsleme, seramik, karakalem resim, yağlı boya tablo gibi eserler Efeler Sevgi Yolu’nda açılan sergi ile satışa sunuldu. Serginin açılışını Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, İdari Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Nevzat Önen, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Ergün Temiz, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Nufer Elmalı katıldı.

“AMACIMIZ DANIŞANLARI TOPLUMA KAZANDIRMAYA ÇALIŞMAK”

Danışanların Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde psikiyatrik tedavinin yanında topluma kazandırılması yönünde çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Psikiyatrist Ayşe Döndü, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizin amacı danışanları topluma kazandırmaya çalışmak. Şuanda 132 tane hasta kaydı bulunmakta ve günlük 25 hasta, sabah 08:00’de gelip, akşam saat 17:00’de evlerine gidiyor. Merkezimizde günlük grup terapileri, farklı faaliyetler, müzik dersleri alıyorlar. Yakın zamanda sinema terapilerine de başlayacağız. Tatlı çarşamba etkinlikleri oluyor burada kendi başlarına bir takım yemekler yapıyorlar, müze gezileri yapıyoruz. Danışanlarımızı merkezimizde psikiyatrik tedavinin yanında topluma kazandırılması yönünde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İşlevselliği yönünden ailelerin yükünü çok fazla azaltıyoruz. Bundan sonraki süreçte daha güzel organizasyonlar yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİNİ DAHA DEĞERLİ HİSSETMELERİ ÖNEMLİ BİR OLAY”

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki danışanların belli bir programlar dâhilinde başarılı çalışmalar yaptığını kaydeden Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zafer Alkaya, “Her geçen gün danışanlarımızda meydana gelen değişimleri görüyoruz. Sergi de yer alan her ürünü merkezimizde tedavi gören danışanlarımız üretti. Bu ürünleri yaparlarken kendilerini daha değerli hissetmeleri önemli bir olaydır. Merkezimizin açılması gerçekten çok güzel bir hizmet oldu. Bundan sonraki süreçte de güzel bir şeyler yapma adına çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda yakın çevresinde bu tür tanıdığı olanları Aydın Devlet Hastanesine ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.

“BİZİM İÇİN BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ÖNEMLİ”

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören danışanların toplum tarafından dışlanmaması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan da şunları ifade etti: “Bizim için bir gün değil her gün önemli. Sadece bugün değil her gün onlarla bir şeyleri paylaşmamız lazım. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni yaklaşık iki buçuk ay önce hizmete açtık. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri Sağlık Bakanlığı’mızın en güzel ve en çok gönle dokunan girişimlerinden biridir. Hizmete girdiği günden bu güne kadar geçirdiğimiz zamanda danışanlarımızın neler yaptığını görüyoruz. Danışanların bunları yapması hem onları hem de bizleri çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese, doktor arkadaşlarımıza başhekimimize, psikologlarımıza teşekkür ediyorum”

KERMES 10 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, kermeste danışanların yapmış olduğu ürünlerden satın alarak kermese destekte bulundu. Öte yandan kermes 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.