Toprak Kadın Eli İle Yeşeriyor

Toprak Kadın Eli İle Yeşeriyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, ülke genelinde aralarında Muğla’nın da bulunduğu 8 ilde uygulanan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" projesi kapmasında, Marmaris’te, gir...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, ülke genelinde aralarında Muğla’nın da bulunduğu 8 ilde uygulanan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" projesi kapmasında, Marmaris’te, girişimci kadın çiftçilere yönelik kapasite geliştirme eğitimi verildi. Siteler Mahallesindeki 5 yıldızlı bir otelin ev sahipliği yaptığı 3 günlük eğitim programının kapanış töreni de aynı adreste gerçekleşti.

Etkinliğe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Gürcan Özdağ, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ak Parti’nin İl Başkanı Kadem Mete, İlçe Başkanı Osman Ülgen, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, kamu kurumlarını ile odaların temsilcileri de katıldı.

Tören öncesinde Muğla yöresinde yaşayan kadın girişimcilerin, ürünleri ile ‘kadın çiftçi’ konulu fotoğraflar sergilendi.

Daha sonra otelin konferans salonundaki tören, Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Bakanlıkça, kadın çiftçiliğe yönelik yürütülen çalışmaları tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından konuşmacılar, sırayla kürsüye çıktı.

Nazif Ekici, Muğla’da kadın çiftçiler eğitimi programı kapsamında Muğla’da yürüttükleri faaliyetleri aktardı. Gürcan Özdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kadınları çiftçiliğe teşvik etmek için sürdürdükleri faaliyetlerin genişleyerek süreceğini açıkladı. Milletvekili Demir, toprakların korunmasının ve tarımın Muğla ekonomisindeki önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı

Vali Çiçek ise, toprağı korumak kadar, verimli kullanmak gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından, girişimci kadın çiftçilere yönelik kapasite geliştirme eğitim programına katılan 40 kursiyere sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.