Torba Yasa Sanayi Esnafını Güldürdü

Torba Yasa Sanayi Esnafını Güldürdü

Aydın’da uzun süredir işleri durgun giden sanayi esnafının yüzü Torba Yasa ile birlikte güldü. Özellikle oto tamircileri yıllardır vizesiz olan araçların Torba Yasa ile gelen af kapsamında vizeye girmek için sanayiye gelip bakım yaptırmaya başladı.

- Aydın’da uzun süredir işleri durgun giden sanayi esnafının yüzü Torba Yasa ile birlikte güldü. Özellikle oto tamircileri yıllardır vizesiz olan araçların Torba Yasa ile gelen af kapsamında vizeye girmek için sanayiye gelip bakım yaptırmaya başladı.

Torba Yasa’nın çıkması ve içeriğinin anlaşılması ile birlikte özellikle köy ve kasabalarda yaşayıp çeşitli nedenlerle araçlarını vize yaptıramayanların sanayiye akın ettiğini belirten Aydın Eski Sanayi esnaflarından Lastikçi Tolga Baklacı birçok esnafın randevu sistemi ile çalışmaya başladığını belirtti. Eskiden taşrada yaşayanların devletin sağladığı bu tür kolaylıklardan haberdar olamadığı için yeterince faydalanamadığını ancak yaygınlaşan internet ve iletişim sayesinde artık herkesin her şeyden haberdar olduğunu belirten Tolga Baklacı, “Vatandaş gelen aftan faydalanmak için adeta sanayiye akın etti. Torba Yasa'ya kapsamında araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 100 TL gecikme cezası yerine yaklaşık olarak 18 TL ödeyecek. 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası ise, 510 TL yerine, yaklaşık olarak 62 TL’ye inecek. Af 31 Aralık gününe kadar devam edecek” dedi.

Aydın eski sanayide yaklaşık 40 yıldır çalıştığını belirten Lastikçi Mehmet Baklacı ise Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun birçok borçluyu olduğu gibi kendilerini de sevindirdiğini belirterek “Çeşitli nedenlerden dolayı araç muayenesini zamanında yaptırmamış araç sahipleri, geç kaldıkları her ay için muayene bedelinin yüzde 5’i oranında ceza ödemek durumundaydı. Bir çok kişi de cezadan dolayı araç vizelerini elinden geldiği kadar hatta yakalanıncaya kadar erteliyordu. Şimdi herkes yasadan faydalanmak için sanayiye akın etti ve biz sanayi esnafının da yüzü güldü” diye konuştu.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2013 rakamlarına göre, Türkiye’de 5 milyonu aşkın araç, yasal olarak zorunlu olmasına rağmen halk arasında vize olarak bilinen araç muayenesini yaptırmadığı öğrenildi.

TORBA YASA SANAYİ ESNAFINI GÜLDÜRDÜ

TORBA YASA SANAYİ ESNAFINI GÜLDÜRDÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.