Trump ile sporcular arasındaki polemik büyüyor

Trump ile sporcular arasındaki polemik büyüyor

ABD’de Başkanı Trump’ın bir sporcuya küfür etmesinin ardından tepkiler giderek büyüyor.ABD’de Başkan Donald Trump ile sporcular arasında yaşanan gerginlik giderek büyüyor. Trump’ın, ırkçılık protestos...

ABD’de Başkanı Trump’ın bir sporcuya küfür etmesinin ardından tepkiler giderek büyüyor.

ABD’de Başkan Donald Trump ile sporcular arasında yaşanan gerginlik giderek büyüyor. Trump’ın, ırkçılık protestosu yapan bir sporcuya küfür etmesi sonrası tüm spor camiası birleşti. Protestolar ülkedeki üç önemli spor dalına, basketbol, Amerikan futbolu ve beyzbola sıçradı. Pazar günü ülke genelinde oynanan spor müsabakalarında Trump’a karşı tepki olarak çok sayıda sporcu ABD marşını diz çökerek söyledi. Birçoğu da müsabaka öncesi yapılan seremoniye katılmayarak tepki gösterdi.

Öte yandan, spor yorumcuları yaşanan bu polemiğin ilerideki günlerde giderek büyümesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaapernick, geçtiğimiz yıldan beri Amerika’nın ulusal marşında diz çökerek ırkçılığı protesto ediyor. Kaapernick’in tek başına başlattığı bu protestoya zamanla diğer sporcular da katılmaya başladı. Şimdi ise çok sayıda oyuncu ulusal marş okunurken diz çöküyor ve ırkçılığı protesto ediyor.

ABD Başkanı Trump ise bu durumla ilgili kameralar önünde çok sert bir ifade kullandı. Ulusal marşta diz çöken futbolcuları hedef alan Trump, bu protestoyu başlatan Kaapernick’e önceki gün küfür etti. Trump’ın bir sporcuya böylesine ağır bir ifade kullanması sonrasında protestolar diğer spor dallarına da sıçradı. Amerikan beyzbol liginde Oakland takımının oyuncusu Bruce Maxwel, maçtan önce ABD marşını tek dizi üzerine çökerek dinledi. Oakland kulübü, Maxwel’in bu davranışının arkasında durdu. Yapılan açıklamada, “Oakland takımı dışlayıcı değil kucaklayıcı olmaktan gurur duyar. Bütün oyuncularımızın anayasal haklarına ve ifade özgürlüklerine saygı duyar, destekleriz” denildi.

Tartışmalara Houston Rockets takımının basketbolcusu Chris Paul da katıldı. Bu olayların dışında başka bir olay da Trump ile Golden State’in basketbolcusu Stephen Curry arasında yaşandığı belirtildi. Trump’ın, açıklamaları ve sporcular hakkındaki olumsuz konuşmalar ve küfürlü Tweeti ülke genelinde büyük tepkilere neden olurken, spor ve siyaset çevrelerinden Trump’a tepkiler gelmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.