Trump’ın istediği FETÖ’cü papaz Aydın’dan kimlerle görüştü?

Trump’ın istediği FETÖ’cü papaz Aydın’dan kimlerle görüştü?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan istediği Amerikalı papaz ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakın dostu eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit'in sık sık görüştüğü kaydedildi.

FETÖ'nün Ege Bölge Sorumlusu Bekir Baz ile yakın ilişki içerisinde olduğu belirtilen FETÖ'den tutuklu olan İzmir Diriliş Kilisesi Papazı Andrew Craig Brunson'ın, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla İzmir’de gözaltına alınarak tutuklanan eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile sık görüştüğü öne sürüldü.

Bilindiği gibi 2012 yılında Aydın Belediyesi’ne operasyon yapılmış "İhaleye fesat karıştırmak, çete ve örgüt kurmak, irtikâp" suçu işledikleri gerekçesiyle 47 kişi hakkında dava açılmıştı. Yaklaşık üç yıl boyunca Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan dönemin Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, üç ayrı suçtan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş ise irtikâp suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Bu davada dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ile dönemin Belediye Başkanvekili Ahmet Gümüş yargılanıp ceza aldığı dava dosyasından Başkan Özlem Çerçioğlu ile ilgili bölümlerinin çıkarıldığı bilgisi ortaya atılmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yakın ilişki içerisinde olduğu bilinen dönemin Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile davaya bakan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Mutlu FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu.

andrew-craig-brunson.jpgKİM BU PAPAZ

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de kasım ayından bu yana FETÖ'den tutuklu olan İzmir Diriliş Kilisesi Papazı Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmasını ve iadesini istedi. FETÖ ve PKK bağlantıları ortaya çıkan Papaz Brunson'un Amerikan Ordusu'nda özel harp subayı olduğu belirtiliyor. Yürütülen soruşturma kapsamında Brunson'un evinde bu yönde güçlü bulgulara ulaşıldığı öğrenildi. Öte yandan, istihbarat raporlarında Brunson'un FETÖ ve PKK'nın üst düzey yöneticileri görüşen, terör örgütü militanlarını kilisede barındırarak maddi destek sağlayan bir CIA ajanı olabileceği tespitinde de bulunuluyor.

AYDIN’DAN KİMLERLE GÖRÜŞTÜ

Eski Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit ile görüşen Amerikalı papaz Andrew Craig Brunson'ın Aydın’dan başka kimlerle görüştüğü merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.