Tuba Özturlar'dan Büyük Başarı

Tuba Özturlar'dan Büyük Başarı

Ulusal Gençlik Parlamentosu Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti. Toplantıda Aydınlı Tuba Özturlar yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Özturlar, kendisine Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu örnek aldığını açıkladı.

Ulusal Gençlik Parlamentosu XI. Olağan Genel Kurulu “Karar Alma Mekanizmalarında Gençlik Katılımı” üst başlığı ile 300 delegenin katılımı ile Ankara’da gerçekleşti. Toplantıda Aydınlı Tuba Özturlar yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Özturlar, kendisine Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu örnek aldığını açıkladı.

2015-2016 dönemi içerisinde yapacaklarını açıklayan Ulusal Gençlik Parlamentosu Yönetim Kurulu üyesi Tuba Özturlar, görev süresi boyunca dört ana noktaya odaklanacağını ifade etti.

Bu hedefleri, yüzde 17’e ulaşan Gençlik İşşizliği’ne çözüm olarak Gençlik İstihdam, toplumun yüzde 42’sini oluşturan Gençlik Temsiliyeti’nin artırılması ve örgütlü toplumun yüzde 4’ünü oluşturan Gençlik odaklı Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerinin artırılması ve Bilgi Çağı’nın yerelde tabana yayılmasına katkı sunmak yakalamak şeklinde özetledi.

“EGE BÖLGESİ’NİN GENÇLİK SORUNLARINA KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Yürütme Kurulu üyeliğinin geçmiş dönemlerde uygulandığı gibi ‘Bölgesel’ baz da olmadığını, ‘Ulusal’ sorumluluklar yüklediğinin farkında olduğunu fakat Aydın başta olmak üzere içinde yetişmiş olduğu Ege Bölgesi’nin Gençlik sorunlarına kayıtsız kalamayacağını, Sivil Toplum kapasite güçlendirme öncelikli olmak üzere diğer alanlarda da kolaylaştırıcılık yapmaya hazır olduğunu tekrar belirtti

Son olarak, Genç odaklı hedeflerinin yanısıra; bir Kadın olarak, Türkiye’de kadınların karşılaşmış oldukları sorunlara yönelik de projeler üretilmesine ve üretilen projelere kolaylaştırıcılık yapmayı planladığını söyledi

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NU ÖRNEK ALIYOR

Kadınların İşsizlik, Aile içi Şiddet, Temsiliyet ve Eğitim alanlarında sıkıntıları olduğunu vurgulayan Özturlar, bu konuda kendisine Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu örnek aldığını ifade etti. Özturlar, Aydın yerelinde uyguladıkları projelere sunduğu katkıları sebebiyle Çerçioğlu’na ayrıca teşekkür etti.

GENÇLİK PARLEMENTOSU’NDA SEÇİM

8 kişilik Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmek için, 23 Kişi, 200 Gençlik odaklı çalışmalar yapan dernek, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Üniversite ve Lise Öğrenci Topluluğu’nun katılımcılarının delegelerinin oylarıyla seçiliyor.

2015-2016 dönemi için 23 Kişi arasından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Finans Bölümü öğrencisi Tuba Özturlar, 8 kişilik Yürütme Kurulu üyelerinden birisi oldu. 

tuba-ozturlardan-buyuk-basari.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.