Tuncer’den Kuşadası’ndaki kanalizasyon rezaletine tepki!

Tuncer’den Kuşadası’ndaki kanalizasyon rezaletine tepki!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denize akan kanalizasyon Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in tepkisini çekti. Güvenli ve sağlıklı turizm için çalıştıklarını belirten Tuncer, “Yerel yönetimlerden de buna eşdeğer bir performans bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin gözde tatil yerlerinden biri olan Kuşadası’na bağlı Davutlar Zitur Sitesi önünden denize akan pis su görenleri şoke etti. Plajın hemen yanından denize dökülen kirli su, çevre ve insan sağlığını tehdit etti. Kanalizasyon boru hattından denize akan lağım suyu denizin rengini siyaha çevirdi. Deniz keyfi yapmaya gelen vatandaşlar, oluşan kirlilik ve koku nedeniyle eşyalarını toparlayarak bölgeden uzaklaştı. O anlar plajdaki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülenirken bazı vatandaşlar, “Yine cümle aleme rezil olduk” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

BELEDİYELERDEN EŞDEĞER BİR PERFORMANS BEKLİYORUZ

Belediyeye bir tepki de Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’den geldi. Tuncer, “Özellikle pandemi turizminde, tüm kurumlarımızla güç birliği ile özgün bir marka değeri oluşturduk. Aydın turizminin marka değerini riske atmadan, gerekli tedbirleri zamanında alarak toplam kalite yönetimi performansı sergilemek durumundayız. Ancak dün Kuşadası ilçemizdeki görüntüler hepimizi çok üzdü. Jenerik bir turizm bölgesinde yaşanmaması gereken bir olaydı. Yerel yönetimin görevi, Aydınımız turizmi için büyük bir titizlikle inşa ettiğimiz itibara zarar vermek değil, katkı sağlamaktır. Güvenli ve sağlıklı turizm performansını en üst seviyede sergiliyoruz, yerel yönetimlerden de buna eşdeğer bir performans bekliyoruz. Olayı inceliyor, takip ediyoruz” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.