Turan Sofuoğlu: “Futbolcularda Forma Ruhu Kayboldu”

Turan Sofuoğlu: “Futbolcularda Forma Ruhu Kayboldu”

Milli Takım U15 Antrenörü ve Fenerbahçeli eski milli futbolcu Turan Sofuoğlu katıldığı bir söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin de futbol oynadığı dönemdeki jenerasyonun şimdiye oranla...

Milli Takım U15 Antrenörü ve Fenerbahçeli eski milli futbolcu Turan Sofuoğlu katıldığı bir söyleşide önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin de futbol oynadığı dönemdeki jenerasyonun şimdiye oranla daha iyi olduğunun altını çizen Sofuoğlu, “Maalesef forma ruhu kayboldu. Futbolcu arkadaşlarımız çok kolay takım değiştiriyor. Centilmenlik ve birlik beraberlik kayboluyor” dedi.

Milli Takım U15 Antrenörü, Fenerbahçeli eski milli futbolcusu Turan Sofuoğlu, Bağcılar Belediyesi tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen “Spor Söyleşisi”ne katıldı.

Fenerbahçe’de oynadığı dönemde takımda kardeşlik ve arkadaşlık ortamının olduğunu belirten Sofuoğlu, 100’üncü golü attığı Sarıyerspor maçını unutamadığını belirtti. Maçtan önce sakatlık dönemi yaşadığını anlatan Sofuoğlu, takım arkadaşlarına, ‘Siz 99’da kalırsınız ben gelir 100. golü atarım’ dediğini belirterek, şöyle konuştu: “Sakatlık tedavim sonrası sahalara döndüm. İlk çıktığım maçta Konyaspor’u 4-0 yendik. Ancak ne yaptıysak 100’üncü golü bulamadık ve 99’da kaldık. Bir sonraki Sarıyerspor maçında oynadım. Rıdvan 100’üncü golü atmayı çok istiyordu. O topa vurdu ancak kaleciden dönünce ben tamamladım.”

Bir gazetenin golü atan futbolcuya araba verdiğini de hatırlatan Sofuoğlu, arkadaşlık ruhuna dikkat çekerek, “O arabayı, morali düzelsin diye sakatlık yaşayan bir arkadaşımıza verdim” dedi.

Takım ruhunun, birlik ve beraberlik duygusunun önemine dikkat çeken Sofuoğlu, Fenerbahçe’de oynadığı dönemde rakiplerinin, ‘takımı Sakaryalı grup yönetiyor. Diğer futbolcuları dışlıyorlar’ diye dedikodu yaydıklarını hatırlatarak, “Bu gerçek değildi. Kesinlikle hiçbir zaman ayırım yapmadık. O yıllarda birlikte futbol oynadığımız arkadaşlarımızla hala görüşüyoruz. O rakiplerimizin bizi yıpratma taktiğiydi” diye konuştu.

Kendisinin de futbol oynadığı jenerasyonun dayanışma, birlik ve takım ruhu duygusunu taşıdığını da iddia eden Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim jenerasyon çok iyiydi. Fenerbahçe kadrosu da çok iyiydi. Takımda herkes iyi olunca iyi bir takım ortaya çıkıyor. Biz de o grupta yer aldığımız için mutlu olduk. Oysa şimdi bir futbolcu bir kulüple anlaşıyor ancak, 6 ay sonra daha iyi bir teklif gelince takımını bırakıp gidiyor. Maalesef forma ruhu kayboldu. Futbolcu arkadaşlarımız çok kolay takım değiştiriyor. Centilmenlik ve birlik beraberlik kayboluyor. Bu mesleği yapan arkadaşlar menfaat ve maddiyat uğruna aidiyet duygusunu kaybediyor. Bu yüzden sıkıntılar da büyüyor.”

GALATASARAY’I YENDİK O YILI KURTARDIK

Her sezon en önemli hedeflerinden birisinin de Galatasaray’ı yenmek olduğunu belirten Sofuoğlu, “Galatarasay’ı Avrupa şampiyonu ve 4 yıl üst üste lig şampiyonu olmasına rağmen 1-0 yenmeyi başarmıştık. Şampiyonluk hedefine ulaşamasak da o yılı kurtarmış olduk.”

Program sonunda Sofuoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.