Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Turançilik nedir?

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Her zamanlar biz Turançilara hayalperest, romantik, mecaraçi deyerler.

Bizlere bunu deyenler adete ne Turklukden ne de Turançilikdan haberi olmayan yazarlar, şaiirler, siyasi bürokratlat ve en esasi da ismini tarih professoru koyub TV-lerde, mediyada , yazdiklari yazilarda hiç bir tarihi esasi olmadan, bilgisi olmadan kafasina göre boş boş fikirler bildiren ve genclerimizin beynini zererli fikirlerle dolduranlarin, bu Kutsal Turançilik davasindan zerre kaderde anlayişi yokdur.

Turançilik- Tarihi miraslarda dahil olmakla,butun Türklerin tek devlet halinda birleşdirmek ülküsüdür,her ülkü kimi nessilere bakan, kan ve can vergisi isteyen, gönüllere heyacan katan bir inancdir.

Tarihi savaşlari bakimindan hemen bütün dünyaya antipatik gelen Türk milletinin yeniden birleşmesi, şahlanmasi bir çok milletlerin ve devletlerin korktugu için, bezi devletlerin ortdan kalkacagi ve ya kiçileceyi üçün,hattda dünya çapinda böyük ticaret ortakliklarinin , çikarlarinin baltanacagi için ,Turançilik ülküsü böyük bir direnişle karşilanmakdadir ve bu bize karşi propoqanda yapilmakda ve bütün Türk devletlerindede tesirli olmakdadir.

Turançilik bir mecaradir deyenlere cavabim- Bu sözler birinci Cihan Savaşinda Enver Paşa- nin Kafkaz cebhesindeki heraketlerinin başariksizligi ve böyük kayiblara getirib çikmasindan meydana çikmişdir. Bir çiçekle bahar gelmediyi kimi,başariksizlikla bir düşüncenin yanlişligina hükm etmekde saglam bir mentigin eseri sayilmaz. Enver Paşanin cesur bir asger,ehliyetsiz bir kumutan oldugu artik her kese melumdur.Bundan başka Enver Paşa ve İttihatçilarida saf bir Turançi saymakda yanlişdir, çünki onlar hem Kafkaziyani, hemde Misiri almak fikirleri İslam birlikçisi iydiler. Bundan başka zamansiz Kafkaz taarruzu Turançilik düşüncesiyle deyil, Osmanlinin mütefiki Almanlar üzerinden yükü hafifetmek amaciyla yapilmişdir.

Mecaraçiliga gelince, her mecaraçilik bir hata olmadigi kimi, her ihtiyatda ( ehtiyat) tedbirli bir davraniş deyildir.İnsanligin tarihi siyaset, asgeri ve ilmi alanindaki mecaralarla doludur. Kristofor Kolombun Hindistana getmek isteyi ve evezinde Amerikaya getmesi bir mecaradir. Kendi tarihimize bakdikda Mustafa Kemal Atatürkün de Samsuna çikmasida bir mecaradir.Bir çoklarinin buna katilmamasi , yurdsever olmamazliglarindan deyil, başari ihtimali görmemelerindendir. Fakat o iyi hesab yapmasini bildigi üçün, başkalarinin Türkiyeyi batiracak bir mecara diye mühalifet etdikleri teşebvüsünü parlak bir şekilde bitirdi.

Daha eski tarihimize baksak Baburun 10 000 kişiyle Hindistani almasi,Yavuzun 30 000 kişiyle çölü keçerek Misira girmesi birer mecara degil miydi? Evet Napaliyon ve Hitlerinde Moskva seferleri de mecara iydi amma onlar başariksizlikla bitti deyen, bu fikirlerin deyerimi azaldi ?

Yahudilerin artik Arap veteni olmuş torpaklarinda İsrail devletinin kurmasi şaşirtici bir mecara degilmiydir?.

Tehlikesiz yaşamak isteyenler intihar etsin. Heyat kainat tehlükelerle doludur. Tehlike ferdler üçünde, milletler üçünde,torpaklar üçündü vardir , olub olacakdir. Bütün bu ihtimallar var deyen korkarak oturub yalniz fabrika kurmak, futbol matçina bakmakla, moda geyimleriyle vakit ( vaxt) keçirmekle mi yaşiyacaksiz? Bunlarla millet yaşamaz. Millet bir hayvan sürüsü deyildir,Millet milli bir hedef ister. Ancak o hedefi gördüyü zaman sürü olmakdan çikib insanlaşir, fedakarlaşir.

Biz Türkler üçün en kutlu hedef Turançilikdir. Eskiden nasil biriydikse yine birleşecegiz diye kendisini bir ülküye ( ideyaya) adamaktan daha kutlu ne ola biler? . Bütün Türkleri birleşdirmek hakkimiz ve görevimizdir.

Turançilik bir Böyüklük düşüncesidir, Asl bir düşüncedir.

Tek kültürla, medeniyyetle bütün Türkleri birleşdirmek olmaz,Türke düşmen milletlerin hakimiyyetindeki Türkleri kültürla birleşdirmeye imkan varmi? Yabançi milletler buna imkan verermi? Hayir vermezler. Bu gün TDT türkler arasinda kültür birliyi ancak, tek millet olmak şuuru, bir azda dil birliyi halinde yaşamakdadir.

Tarihi yurtlarimizi ve soyumuzun koparilmiş parçalarini kurtarmak üçün savaşda dahil olmakla , her şeyi gözemi alacaksan? Elbettde göze alacagiz. Şübhesiz zamani ve şertleri uygunlaşdirmakla, güclü ordu olmakla, ruhumuzla bir olmakla.

Bu gün TDT -miz var. Evet var ee nedir bu Türk Devletler Teşkilati ?

3 kasim ( noyabir) 2023 de Astanada TDT -n 10-cu Zirvesi gercekleşdi. Bura dikket etsek görürük ki, Kazaxstan Cuhurbaşkani Jomert Tokayev Ruiyanin ve ya Fransanin isteyile KKTC Zirveye devet etmedi ve en esasda KKTC -i TDT-a uye olmaga razi olmadi. Bu Zirveden önce KKTC Cumhurbaşkani Sayin Ersin Tatar Baküde Sayin Cumhurbaşkani İlham Aliyevin devetiyle TDT ölkelerinin arasinda keçirilen Fövqalede Hallar bakanliklarinin tedbirine KKTC bayragiyla konak olarak katildi ve dostda , düşmende bu kardaşligi gördü. Hem Türkiye Cumhuriyyeti , hemde Azerbaycan Cumhuriyyeti KKTC -ni TDT-a uye olmagi dile getirmişdiler. Amma J.Tokayevin bu saygisizligi , kardaş KKTC olan Türklere ve bütün Türk Devletlerine bir zerbe vurdu. TDT- na çat saldi. Hele bu azmiş kimi , bizim Azerbaycan Oguz Türklerinin hemde Türkiye Cumhuriyyetinin tarhen düşmeni olan Fransa Cumhur başkani E. Makronu karşilarken sinesine bagrina sevinerek basmasi ve Özbekistaninda Cumhurbaşkaninin da ayni E. Makronu berk berk bagrina sikmasini gördükden sonra , ecaba bu Liderlerle Türk birliyimi kurmak olar ? Aydindi sen bir Cumhurbaşkanisan musafirine selami vermelisen amma düşmene duruşunla selami ver, yoksa sarilmak öpmek ne demek. Bir Türkün düşmenini başka bir Türk sinesine kardaşi kimi basarmi ?, yada sinirlarimizdan kenarda düşmenlerin işgalinda olan Dogu Türkistandaki Türk kardaşlarimizi Çİn-n zülmünden veya Kerkük, Musul, Bati Trakiyadaki canimizi Türkleri nasil kurtarmak azad etmek olar ?.Nerde biz Türklere bir düşmen varsa, demek her bir Türkün düşmenidir. Ferk etmez hansi Türk Devleti, Balkanlardaki, Krimdaki,Kerkükdeki, Musuldaki, Suriyadaki, Azerbaycandaki, Türkiyemizdeki,Tatarstandaki, Başkurtstandaki, KuzeyKibris deki, Kazaxstandaki, Özbekstandaki, Kirgizstandaki, Türkmenstandaki ve Dogu Türkistandaki. Biz emelde bir birimizi desteklemesek , düşmene karşi bir olmassak, bes nasil birlik ola bilerik ?.

Bunlarin hele Türk kimliyi ne kafalarinda var, ne de Ruhlarinda . Mankurtlaşmişlar. Sözde ben Türkem söylemekle , yada bayraklarin yaninda durub poz vermekle Türk birliyi olmaz. Bu gün KKTC – ni Türk Devletler Teşkilatina uye etmekle gücümüze güc katacagik, amma etmediz, yarin bu gücle Kerkük, Musulu yarin Bati Trakiya Türk Cumhuriyyetini elan edeceyik ve sonda güclendikce Dogu Türkistandaki kardaşlarimizi ÇİN-n zülmünden kurtaracagik. Bu işler fedakarlik, agil ister. Yoksa korkaklikla , yok bu siyasetdir siz bilmezsiz deye boş laflarla iş yurumez. Açik yazacam efendiler bilin ki, Kazaxstan, Özbekistan, Türkmenistan, Kirgizstan 200 yil nasil Rusiyanin elindedirse , şimdide eledir. Hele bir yandanda ÇİN bunlari Rusiyadan koparib , kendi elinde saklayir artik. Kaldi iki kardaş devlet her zaman ki, kimi zor gündede, iyi gündede bir yerde olan Türkiye Cumhuriyyetimiz ve Azerbaycanimiz.

Ben burdan tüm Kazax ve ya Özbek milletine söylemirem bunu, bu dediklerim şimdiki İktidarda olan Cumhurbaşkanlarinin siyasetine söyleyirem. Çünki hepsi universiteti Moskvada okumuş ve ordada Rusiya derin devletinin istihparat ( KGB) servisleri terefinden adim adim devletlerinde göreve getirilib.

Amma bilsinler ki, asl kan Türk kani daşiyanlar, ruhuyla Türk olanlar bu Türk birliyine Küzey Kibris Türk Cumhuriyyetini kabul edecek ve Kerkük, Musul merkezli Türkmen Eli devletinide kuracak, Bati Trakiya Türk Cumhuriyyetinide ( 1913-de Kuşcubaşi Eşref ve Süleyman Asgeri Teşkilati- Mehsusenin fedaileri ve onlarin silah arkadaşlarinin liderliyi terefinden kurulan ) yeniden dirçeldecekdir.

Tarihimizi Malazgird (1071) savaşindan başladanlar ve İzniki baçkent yapanlardam soruram ? Ecaba bunu kazananlar daha önce ne iydiler? Nerede iydiler? Şu bilgilerrle tarihi yazanlar ve TV proqramlarinda kendini Türk tarihcisi kimi gösterenlere sözüm size. Türkler atalarimiz hanedanlar, imperatorluklar, devletler, beylikler kurdukda , bir birinin ardinca devlet olub , zamanla ikiye , üçe bölünüb ve bunun TANRİKUT a keder gerilere dogru uzandigi ve M.Ö. 2500 yuz yile dayandigini bilmirsinizmi. Evet bilirsiz amma söylemek istemirsiz.

Birinci Cihan Savaşina Osmanli girmeseydi onsuzda Rusiya,İngiltere ve Fransa Türkiyeni yani Osmanlini yok etmek, kendi aralarinda parçalamak kerarini vermişler. Enver Paşa nin Turanşiliginin bacariksizligi zaman ve şertlerin uygun olmadigi bir zamandir. ,, Zamaninda kullandigi ilac bir hastayi dirildecekse, yalniş kulanilirsa insani öldürür.’’ Enver Paşa bir Turan sevdalisi, bir veten aşikiydi, sadece o zamanin hesablarini düz yapmadi, istediyi gücü bulamadi. Amma bu o demek deyil ki, Enver Paşa mecaraçiydi. O bir Turan fedaiyisiydi.

Turançilik – bütün Türklerin birleşmesinin ülküsüdür,İnsanlari insan yapan , böyük bir düşüncenin ardindan koşmalaridir. Türk milleti üçün en insanca, en yüksek düşünce tustak yaşayan, zülme meruz kalan soydaşlarimizi kurtarmak için yapacagi savaşdir.

İnsanlik , Türkçülük budur, Turan her bir damarlarinda asl kan akan Türkün böyük ailesidir. Bu yolda mucadile eden her kese Tanridan Kut verilmesini dua edirem. Türk Devletler Teşkilati gecikmeden bir Herbi Alyans kurmali ve TDT- nin Parlamentosunu teşkil etmelidir, çünki zaman bize karşi işleyir, gecikirik. Dünyada geden siyasi ve ekonomi prosseler buna bizi acil teşkil etmeyimize mecbur edir. Yeni Dünya Düzeninde biz birleşib bir güc olmasak, tek tek imperialist güclerin hedefindeyik.

Unutma İsrail- Filistin savaşindan sonra hedef KKTC-dir, 2004 -den beri İsrail şirketleri 50 000 Yahudini KKTC yerleşdirmiş ve parayla siteler inşa etmiş ve o sitelerede yahudi olmayan kimseni almirlar. Ukrayina- Rusiya savaşi başlayan günden Ukrayinada olan Yehudileride KKTC yerleşdirmişler.

İsrailin menevi kurucusu Teador Hertz ebes yere söylememiş ki, Kibris bizim ikinci Küdüsümüzdür.

Arap, Fars, Filistin, İsrail, Yunan , Suriyali üçün agliyan Türk bizden deyildir. O gözler bir Türk üçün aglamirsa neyniyirem o gözü, o kalb bir Türk üçün Turan üçün döyünmürse neye lazim.

Bene dediler- Gettdiyin yerde, davada ölüm var.

Dedim- Gettdiyim yerde, davamda ölüm varsa orda benim bir kutsal davam var.

Benim üçün bir tek Türkün yere düşen tükünü ( kilini) 100 -lerle arapa, farsa ne bilim kime deyişmerem.

Ne Mutlu Türküm Deyene.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.