Türeliden Soru Önergesi

Türeli'den Soru Önergesi

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Avcı, İzmir’de aralarında ana okullarının da bulunduğu çok sayıda okul binasında güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması gere

- CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Avcı, İzmir’de aralarında ana okullarının da bulunduğu çok sayıda okul binasında güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, deprem kuşağında yer alan İzmir’deki okulları mercek altına aldı. Türeli, taşınmazı İzmir İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan okulların büyük bir kısmının Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılması öncesinde söz konusu okullara ilişkin olarak TMMOB Odası İzmir Şubesi ve 9 Eylül Üniversitesi tarafından deprem raporları hazırlanmıştır. İzmir’de aralarında ana okullarının da bulunduğu 287 okulu kapsayan raporlarda, beton dayanıklılığı, çürük ve çatlak bulunmaması, taşıyıcı kolon yeterliliği ve yönetmeliğe uygun inşa kriterlerinden birini ya da birkaçını taşımadığı belirlenen bazı okulların binalarında acil tadilat ve güçlendirme çalışması yapılması gerektiği belirtilmektedir. Ancak, bu raporların üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen okulların büyük bir bölümünde söz konusu çalışmaların hiçbirinin yapılmadığı görülmektedir.”

TÜRELİ’NİN SORU ÖNERGESİ

Türeli, önergesinde, Bakan Avcı’nın şu soruları yanıtlamasını istedi: “Söz konusu deprem raporuna göre uygun koşulları taşımadığı belirlenen okullarda neden bina güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılmamaktadır? Söz konusu okullarda olası bir depreme karşı güçlendirme ya da tadilat çalışması yapılması düşünülmekte midir? Kriterlere uygun olmadığı belirlenen okullardan kaçına bina güçlendirme veya tadilat çalışması yapılmıştır? Aralarında anaokulu çağında çocukların da bulunduğu binlerce öğrenciyi eğitime uygun olmayan binalarda kaderine terk etmek Bakanlığınızın hangi politikasıyla örtüşmektedir?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.