Turizm Cenneti Bodrum Kaplıca Cenneti Olacak

Turizm Cenneti Bodrum Kaplıca Cenneti Olacak

Bodrum Jeotermal Derneği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yerin 728 metre derinliğinde termal su bulundu.

- Bodrum Jeotermal Derneği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yerin 728 metre derinliğinde termal su bulundu.

Bodrum’da turizmin 12 aya yayılması için yıllar önce başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Akyarlar mevkisinde jeofizik uzmanları tarafından yapılan termal su araştırmaları sonucunda sondaj çalışmaları yapılan dağlık bölgede termal su bulundu. Bodrum Jeotermal Derneği tarafından yürütülen çalışmalarda 2011 yılında Kadıkalesi bölgesinde termal su yüzeye çıkartılmıştı. Uzun süre kaynak bulunamadığı için deneme kuyuları dahi açılamazken, her yıl gittikçe hızlanan çalışmalar sonucunda ilerleme kaydedildi. Bölgedeki otellerin turist ağırlayabilmesi ve turizm girdisinin artması için alternatiflerden biri olan jeotermal enerji özellikle kış aylarında bölgenin hareketlenmesini sağlayacak.

BODRUM’DA TURİZM 12 AY SÜRECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Jeotermal Derneği Başkanı Mehmet Varlık, Bodrum’da uzun süredir yapılan jeotermal çalışmalarının sonuç verdiğini belirterek, "Jeofizik uzmanları ile yaptığımız çalışmalar sonucunda Akyarlar ve Bağla arasında kalan dağlık bölgede jeotermal su bulduk. Geçtiğimiz yıllarda da ilk olarak Kadıkalesi bölgesinde Bodrum ve hatta Muğla civarında ilk termal suyu bulmuştuk. MTA’nın da yaptığı tahlillerle bulunan termal su, bu bölgenin de termal bölge olduğunu tescil etmişti. Bulunan bu yeni termal su ile Bodrum’da turizm 12 ay boyunca sürecektir. Burada çıkan suyu değerlendirmek amacı ile bu bölgeye kaplıca yapmayı düşünüyoruz. Daha önceki yaptığımız testlerle bulunan sularda yüksek miktarda demir, kükürt, fosfat ve hatta bor olduğunu tespit ettik” dedi.

Öte yandan sondaj çalışmaları sonrası dağdan fışkıran suyu kontrol altına almaya çalışan işçiler, günde 8 saat boyunca jeneratör yardımıyla suyun temizliğini yapıyor.

TURİZM CENNETİ BODRUM KAPLICA CENNETİ OLACAK

TURİZM CENNETİ BODRUM KAPLICA CENNETİ OLACAK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.