Turizm Sezonu Öncesi Alınacak Tedbirler Didim’de Masaya Yatırıldı

Turizm Sezonu Öncesi Alınacak Tedbirler Didim’de Masaya Yatırıldı

2016 yılı turizm sezonu öncesi Kültür ve Turizm Koordinasyon Toplantısı, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan başkanlığında Didim’de yapıldı.Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Ayd...

2016 yılı turizm sezonu öncesi Kültür ve Turizm Koordinasyon Toplantısı, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan başkanlığında Didim’de yapıldı.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Aydın Vali yardımcısı Mustafa Ayhan, Didim Kaymakamı İskender Yönden, 17 ilçe kaymakamı, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kamu kurumlarının temsilcileri, Oda başkan ve yöneticileri ile turizmciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka 2015 yılındaki yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Aktakka 2015 yılında müzeler, arkeolojik ve kültürel çalışmalar ve yurt içi ve yurt dışı fuarları konusunda verilen paylaştı ve bilgilendirmelerde bulundu.

“AKTAKKA’DAN BİLGİLENDİRME..”

Didim ile ilgili proje ve çalışmaları da anlatan Aktakka Denizden yapılacak kutsal yol çalışmasıyla ilgili Orman Bakanlığında uzun dönem bir çalışmanın sürdüğünü ve bu konuyla ilgili plan değişikliğinin yapılması gerektiğini ifade etti. Altınkum’un karşısında bulunan Panayır adasının tabiat parkı günü birlik turizm alanı yapılması noktasında çalışmaların olduğunu dile getiren Aktakka kamu arazisi olmasından dolayı prosedürlerin oluşmasının ardından projenin başlatılacağını söyledi.

Ardından toplantıya geçildi. Toplantının başkanlığını Aydın Vali yardımcısı Mustafa Ayhan yaptı. 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası Didim ve Kuşadası’nda etkinliklerle kutlandığını belirten Ayhan etkinliklerin toplum tarafından kabullendiğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan turizmdeki sorunların aynı durduğunu belirterek “Turizm tek kesime, bir kuruma ve bir kenti yada bir ülkeyle halledilecek bir sorun değil; Hanutçuluk konusu her yerde sorun. Kuşadası’nda olan bu durum İstanbul’da da yaşanıyor. Hanutçuluğun yaşanmaması için herkes üzerinde düşeni yapması lazım.” dedi.

“DİDİM’DE HANUTÇULUK YOK”

Hanutçuluk konusunda açıklama yapan Kaymakam İskender Yönden “Geçen yıl bu konuda bizim gündemimizde bu konu yer almadı. Sadece bir işletmeye bu konuda işlem yapıldı. Bu konuyla ilgili geçtiğimiz yıl Altınkum’a 30 tane kamera yerleştirildi. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye, Emniyet ve diğer kurumlarla işbirliğiyle denetimler yapıldı ve bunun önlemi alındı. Sadece bizle değil esnaf ve vatandaşın katkısıyla bu işler oldu.” dedi.

“GÜNDEM KONULARI”

Kültür ve Turizm Koordinasyon toplantısında gündeme “Belediye denetimindeki yerlerin kontrolü, Turizm sektöründe kalifiyeli personelin istihdamı, Otogar, İstasyon, Havaalanı, WC ve Umumi açık yerlerin temizliği, Ulaşım yollarının planlanması, Gıda, Unlu Mamulleri Muhafaza ve satılacak yerlerin denetimi, Korsan oto park işletmenin önüne geçilmesi, Deniz ve Çevre Kirliliğinin önlenmesi, Sokaktaki çöplerin toplanması, Sahillerin ve plajlardaki jet ski vb. spor araçlarının kullanımı, sahipsiz evcil hayvanların koruma altına alınması ve sezon öncesinden şehir içi yollarının bakımı” konuları görüşüldü.

Toplantıda sezon öncesi turizm bölgelerinde güvenlik önlemlerinin alınması ve tedbirlerin arttırılması, su sporlarının yerlerdeki yasal eksiklikler, sahillerin durumu ele alındı.

Vali yardımcısı Mustafa Ayhan sahillerde yasal anlamda sıkıntıların olduğunu ve sezon öncesinde sahillerin temizlik ve bakımı konusunda boşluklar olduğunu dile getirdi.

“YASAL SIKINTILAR ÇÖZÜLMELİ”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da sahillerde yapmamaları gereken işi kamu adına yaptıklarını belirterek “Biz bu sezon öncesinde de yine aynı hizmetleri yapacağız. Sahil temizliği, Duş kabini, WC ve can kurtaran hizmetleri yapmaya devam edeceğiz ama bu işler ilçe belediyelerine devredilmeli. Burada yasal sıkıntılar var; bir an önce çözülmesi lazım. Sürdürebilirlik anlamında bu işlerin devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.