Türk Büro-sen Üyeleri Adli Yıl Açılışında Adalet Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirdi

Türk Büro-sen Üyeleri Adli Yıl Açılışında Adalet Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirdi

Türk Büro-Sen Aydın İl Temsilciliği üyeleri Aydın Adliyesi önünde toplanarak adli yıl açılışında, adli yıl açılışını kutlamak yerine adalet çalışanlarının sorunlarını dile getirmeyi tercih etti.

- Türk Büro-Sen Aydın İl Temsilciliği üyeleri Aydın Adliyesi önünde toplanarak adli yıl açılışında, adli yıl açılışını kutlamak yerine adalet çalışanlarının sorunlarını dile getirmeyi tercih etti.

Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Aydın İl Temsilciliği 1 Eylül Adli yıl açılışı vesilesiyle Aydın Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, “Adli yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunları konuşulmakta, işin mutfağında çalışan adalet personelleri unutulmaktadır” dedi.

Adalet sisteminde yargı bağımsızlığı başta olmak üzere eleman yetersizliği, cezaevi koşulları ve doluluk oranları, uzun tutukluluk süreleri gibi pek çok önemli sorunun bulunduğuna dikkat çeken Taşkır, “Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hakim ve Savcıların mesai arkadaşları olan Adalet çalışanları, Adli Yıl Açılış törenlerinde unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivler, dosya yığınları arasında, düşük ücretlere rağmen iş yükünün bir kısmını omuzlayan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı illeri müdürleri ve teknik hizmetler sınıfı çalışanları Adalet Bankalığı’nca bugüne dek bir kez bile hatırlanmanın sevincini yaşayamamıştır. Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, tüm kesimler için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır. Sürekli belirli bir kesimin taleplerinin karşılanması halinde aksaklıklar giderilemez ve gittikçe büyüyen sorunlar çözümsüz kalmaya mahkum olur” diye konuştu.

“BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Sorunların çözümü için demokratik bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Taşkır, “Adalet çalışanlarının, görevde yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve koşullarının iyileştirilmesi, can güvenliğinin sağlanması gibi birçok sorunu çözüm beklemektedir. Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirilme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığı’na küstürmüştür. Adalet çalışanları, Bakanlıktan personeli için de bir yargı paketi çıkartılmasını beklemektedir” dedi.

TÜRK BÜRO-SEN ÜYELERİ ADLİ YIL AÇILIŞINDA ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

TÜRK BÜRO-SEN ÜYELERİ ADLİ YIL AÇILIŞINDA ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.