Türk Çiftçinin Buluşu Merak Uyandırdı

Türk Çiftçinin Buluşu Merak Uyandırdı

Manisalı bir çiftçi, aşırı sıcaklardan bunalınca kendi tasarımı olan bir buluşla tarladaki çalışmalarını artık büyük bir zevkle yapmaya başladı. Manisalı çiftçi, bir yandan müzik dinlerken, buluşu say...

Manisalı bir çiftçi, aşırı sıcaklardan bunalınca kendi tasarımı olan bir buluşla tarladaki çalışmalarını artık büyük bir zevkle yapmaya başladı. Manisalı çiftçi, bir yandan müzik dinlerken, buluşu sayesinde artık ne sıcağın etkisini ne de yorgunluk hissediyor.

Sarıgöl ilçesinin Emcelli mahallesinde yaşayan 29 yaşındaki Hasan Hasırcı, üzüm bağında zevkle çalışmanın yolunu buldu. Hasan Hasırcı, üzüm bağlarında yapılan ilaçlama çalışmalarını kendi buluşu ile kolaylaştırdı. Bağlara taral adı verilen zirai aletin üzerine 500 TL harcama yaparak iki oturak koyduran ve güneşten korunmak için de üzerine şemsiye takan Hasırcı, tarım ilaçlarını daha kolay ve seri olarak müzik eşliğinde atmaya başladı.

Üzüm üreticisi Hasan Hasırcı, havaların ısınmaya başladığını belirterek "Bağların içleri daha sıcak oluyor. Bu nedenle tarım ilaçlarımızı iki kişi taralın arkasındaki hortumla ayakta atıyorduk. Düşündüm ilaç atma makinesinin üzerine demirciye koltuklu şemsiyeli bir düzenek monte ettirdim. Gerçekten çok yararlı oldu. Sıcak görmüyoruz ve işimizi daha seri yapıyoruz" dedi.

Üzüm üreticisi Hasan Hasırcı, işlerini kolaylaştıran buluşunu görenlerin merakla baktıklarını ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi almaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.