Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, Öğretmenlik Meslek Kanununun bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından TBMM’ye getirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, konuyla ilgili tüm partilerin desteğini beklediklerini ifade etti.

Aydın İl Milli Etiğim Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, Meslek Kanunu’nda olmasını talep ettikleri hususları dile getirdiği, öğretmen maaşına düşünülen zamlarla ilgili görüşlerini dile getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Öğretmenlik meslek kanununu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen meslek kanununun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek kanununun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında bakanlıktan bir an önce adım atmasını bekliyoruz.

Üç yılı aşkındır öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili somut bir adım atılmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Bu konuda daha fazla gecikme yaşatılmamalı ve 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte meslek kanunu TBMM gündemine getirilmeli ve derhal yasalaşmalıdır. Bu konuda TBMM’deki tüm partilerin katkısını beklediğimizi ifade ediyoruz.” 

r-1-086.jpgr-2-081.jpgr-3-051.jpgr-4-036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.