“Türk gücüne” Ege’den imza

“Türk gücüne” Ege’den imza

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 15 araştırma üniversitesi arasında, yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesi amacıyla insan kaynağı yetiştirmek için protokol imzalandı. Bilim, Sanayi ve Tekn...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 15 araştırma üniversitesi arasında, yüksek teknolojili ürünler geliştirilmesi amacıyla insan kaynağı yetiştirmek için protokol imzalandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün “Teknolojide bir Türk gücü ortaya koyacağız” diye tanımladığı protokole Ege Üniversitesi de imza attı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile üniversiteler arasında “Sürekli Eğitim Merkezlerinde Eğitim Verilmesine” yönelik protokolün imza törenine Bakan Faruk Özlü ile 15 araştırma üniversitesinin temsilcileri katıldı. Törende protokole Ege Üniversitesi adına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay imza attı. Bakan Özlü, protokolle ilgili, “Teknolojide bir Türk gücü ortaya koyacağız. Bunun da yolu birlikte çok çalışmaktan geçiyor. Eğitimden başlayarak, imalat sanayi sektörümüzü güncelleyerek yepyeni bir ar-ge ve inovasyon stratejisi kurgulayarak Türkiye gücünü oluşturacağız. Protokol, bakanlığımızla üniversitelerimiz bünyesinde bulunan sürekli eğitim merkezleri arasında bir işbirliği yapılmasını öngörüyor. Bu işbirliğindeki temel amaç, yüksek teknolojili ürünler geliştirmek için insan kaynağımızı yetiştirmektir” diye konuştu.

Yetiştirilecek nitelikli insan kaynağı ile Türkiye’yi teknoloji anlamında daha ileriye taşıyacak firmalara önemli destek verilmiş olacağına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “KOBİ’lere yönelik nitelikli insan yetiştirip firmaların rekabet güçlerini arttırmak amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 15 araştırma üniversitesi arasında eğitim protokolü imzalandı. Firmaların ar-ge ve inovasyon yönetimi ve bilgi teknolojileri eğitimlerini verecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Benzer eğitimleri EÜ EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisimiz üzerinden vermekteydik. Bu protokol ile daha kurumsal bir çerçevede gelişerek devam edecektir” dedi.

Protokole; Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.